In vizor

Primăria reacționează în sfârșit: parcurile pentru copii vor primi o înfățișare nouă. Echipamentele din plastic, înlocuite cu cele din lemn

Primăria a realizat că este cazul să înlocuiască echipamentele de joacă din parcurile pentru copii. Ziar de Cluj a semnalat situația dezastruoasă în care se găsesc mai multe parcuri din cartierele clujene. Aparate rupte, ciobite sau murdare îi așteaptă pe copiii clujeni în unele locuri de joacă.

Citește și:

Cartier clujean de 1820 de euro/mp, cu locuri de joacă de filme de groază

Știați că…? Bătătoarele de covoare comuniste sunt echipamente de joacă, ce respectă normele europene?

Într-un final, municipalitatea a ajuns la concluzia că acele aparate de joacă din plastic nu reprezintă o alegere fericită, astfel că acestea vor fi înlocuite cu aparate din lemn. De asemenea, își îndreaptă atenția și asupra copiilor ci dizabilități care vor avea aprate de joacă special concepute pentru ei.

Serviciul Spații Verzi are în vedere achiziționarea de noi aparate cu scopul de a amenaja locuri de joacă și pentru grupe de copii care până în prezent nu aveau aparate specifice pentru vârsta lor și anume copii cu vârste sub 3 ani. Totodată se dorește achiziția de aparate de joacă confecționate preponderent din lemn și nu în ultimul rând, achiziționarea de aparate specifice pentru persoanele cu dizabilități.

Se dorește modificarea aspectului general al locurilor de joacă pentru copii prin remodernizarea acestora cu alte tipuri de aparate decât cele existente în prezent. Serviciul Spații Verzi dorește să achiziționeze aparate de joacă pentru dotarea spațiilor de joacă, pentru creșe și grădinițe.

În prezent locurile de joacă pentru copii sunt amenajate în proporție de 97% pentru copii din categoria de vârstă 4-14 ani, iar materialele din care sunt confecționate sunt în principal metal, plastic și foarte puțin lemn. Scopul acestei investiții este de a achiziționa modele diferite de aparate de joacă pentru diferite grupe de vârstă, iar al doilea motiv este de a înlocui o parte din echipamentele vechi care au ajuns la limita duratei lor de funcționare.

În perioada de garanție contractantul are obligația de averifica o dată pe lună, pe cheltuiala proprie, revizia și mentenanța la aparatele furnizate și montate.

Pentru copiii cu dizabilități se vor achiziționa: leagăn dublu, leagăn pentru copii în scaun cu rotile, carusel și balansoar dublu.

În ceea ce privește aparatele de joacă din lemn, vor fi achiziționate leagăn pentru copii sub 3 ani, tobogan pentru copii sub 3 ani, ansamblu tobogan și tunel tărâtor, ansamblu cu două tobogane, complex de joacă ci 5 elemente de cățărare, foișor cu elemente de cățărare, complex de joacă cu 2 tobogane și min 10 elemente de cățărare, căsuță cu patru tobogane și jocuri interactive, cetate din lemn și corabie din lemn.

Jocurile interactive sunt: masa cu scaune, socotitoare, X și 0, mașină de teren pe arcuri, complex de joacă pentru activități de cățărat și echilibristică, complex panouri de cățărare.

De asemenea, Primăria intenționează să achiziționeze echipamente de joacă ci panouri fotovoltaice ce vor alimenta jocuri de lumini și sunete.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *