In vizor

Primăria Oradea vinde măşti cu 2 lei bucata, prin chioşcurile companiei locale de transport

Scris de 175

Primăria Oradea vinde, începând de vineri dimineaţă, măşti chirurgicale pentru protecţia orădenilor, prin cele 12 chioşcuri OTL (Oradea Transport Local), la preţul de 2 lei bucata. La fel, se vor vinde măşti ieftine la intrarea în pieţele orădene, precum şi în clădirea Primăriei.

“Având în vedere că, din păcate, farmaciştii orădeni nu au intrat în acea înţelegere de a vinde măşti furnizate de Primărie la un preţ plafonat la 3 lei, nu ne mai rugăm de ei. Vom vinde măşti prin intermediul chioşcurilor OTL la un preţ de doi lei. Este un efort pe care oraşul îl face pentru a oferi un preţ accesibil, astfel încât orădenii să îşi poată vedea de viaţă”, a declarat pentru BIHOREANUL, primarul Ilie Bolojan.

Masca de protecţie va deveni obligatorie atât la urcarea în mijloacele de transport în comun, cât şi la intrarea în pieţele orădene ori în clădirea Primăriei. “Nimeni nu va putea intra în Primărie ori în pieţe fără să poarte mască ori să îi fie măsurată temperatura pentru a nu prezenta simptome de infectare cu COVID-19”, a spus Bolojan.

Ambalate în pungi

Vineri dimineaţă, OTL şi-a redeschis 12 din cele 16 chioşcuri de vânzare a biletelor a căror activitate a fost suspendată pe durata stării de urgenţă. Operatorul de transport în comun a preluat 15.000 de măşti chirurgicale pe care le va distribui vânzătorilor.

“Am distribuit tuturor chioşcurilor măşti ambalate câte una sau câte cinci, astfel încât să nu se contamineze”, a declarat BIHOREANULUI directorul tehnic al OTL, Adrian Revnic.

Potrivit directorului OTL, acesta a comandat deocamdată 15.000 de măşti chirurgicale, dar va suplimenta numărul în cazul în care va avea cerere. “Vom face o analiză după o săptămână pentru a vedea care este necesarul de măşti pentru Oradea şi în funcţie de cerere vom comanda mult mai multe”, a spus Revnic.

Potrivit prevederilor legale, purtarea măştii de protecţie este obligatorie în mijloacele de transport în comun, magazine, pieţe şi instituţii publice. Aceasta trebuie să acopere gura şi nasul.ULTIMA ORĂ

 • Acum 6 hours Eveniment
  ROMÂNIA EDUCATĂ: UBB Cluj-Napoca este singura universitate din România în prestigiosul clasament Shanghai. Ungaria are 4, Polonia 11!
 • Acum 7 hours Straineze
  URMEAZĂ ZILE GRELE PENTRU UDMR: Presa maghiară susține că guvernul Viktor Orban nu va mai lansa noi investiții în Transilvania în următorii doi ani
 • Acum 12 hours Politica
  ”Pure invenții”, sau lui Vasile Dîncu ”i se arată pisica remanierii”?
 • Acum 24 hours Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 1 day In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 1 day Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 1 day In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 2 days In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 2 days In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 2 days Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 3 days Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 3 days Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE