Din oras

Primăria le recomandă clujenilor din Borhanci, care se plâng de trafic, să renunțe la mașină

Clujenii care locuiesc pe strada Borhanciului s-au săturat să aștepte zeci de minute în trafic, mai ales că știu că Primăria nu va întreprinde nicio măsură pentru decongestionarea circulației, deoarece zona va fi modernizată odată cu proiectul Centurii Metropolitane.

Văzând că proiectul centurii înaintează foarte încet, clujenii cer, pe bună dreptate, alte soluții provizorii, acuzând municipalitatea că a aprobat proiectele imobiliare fără să țină cont de lipsa infrastructurii.

„Aglomeratie pe strada Borhanciului dimineata, stam cate 30 de minute sa iesim din capat de la Borhanci. Va rog sa luati masuri de fluidizare a circulatiei, mai mult decat sa ne scrieti ca faceti centura metropolitana. Ati eliberat autorizatii pentru blocuri, va rog sa rezolvati problema traficului pe care l-ati creat”.

„Aglomeratie foarte mare pe strada Borhanciului. Va rog sa faceti ceva in aceasta privinta, in afara celebrului drum de centura care va fi finalizat in 10 ani. Dumnevoastra ati autorizat blocurile, tot Dumneavoastra sa rezolvati problema”.

Primăria are un răapuns pentru clujenii nemulțumiți. Dincolo de răspunsul standard privind Centura metropolitană, cetățenii sunt sfătuiți să adopte politica verde, cu alte cuvinte să renunțe la mașină.

„Înțelegând fluxul continuu al mobilității urbane, încurajăm cu tărie adoptarea politicii verzi, implementată la nivelul Municipiului. Totodată, reamintim faptul ca modernizarea zonei este cuprinsă proiectul Centurii Metropolitane a Municipiului Cluj-Napoca-Etapa I centura Metropolitană și Etapa II-Drumuri de legătură, proiect cuprins în Master Planul General de Transport al României sub denumirea de ,,Drumul Trans-Regio Gilău-Apahida’’. Până la finalizarea acestor obiective de investiții majore în infrastructura rutieră, vă comunicăm faptul că în funcție de fondurile alocate, întreținerea străzii va fi inclusă în programele noastre aprobate la nivelul Municipalității”, este răspunsul oferit clujenilor de Primăria Cluj-Napoca.

Ca alternativă există transportul în comun, sunt două linii de autobuz ce circulă din jumătate în jumătate de oră, sau să folosească bicicleta, e drept că strada e îngustă și ar fi extrem de periculos, sau să meargă pe jos pe singurul trotuar foarte strâmt de pe un singur sens.