Din oras

Primaria Cluj-Napoca, pentru unii muma, pentru altii ciuma. Un clujean catre Emil Boc: "Am ajuns sa imi fie rusine ca sunt clujean si mi-e scarba de tot ceea ce se intampla"

Cluj-Napoca este un oras al contrastelor, dincolo de pretentia de a fi un oras de cinci stele. In timp ce administratia locala scoate ochii turistilor cu bordurile sclipitoare din centrul orasului, la periferie, peisajul devine unul de culoare gri cenusiu. Un bun exemplu oferit de managementul urbanistic al Clujului o demonstreaza ceea ce se intampla pe Calea Manastur. In timp ce marii dezvoltatori imobiliari ridica imobile de cate 7-8 etaje, un biet clujean se lupta cu birocratia din Primaria Cluj-Napoca pentru a-si face receptia la un spatiu de locuit, ridicat prin supraetajarea casei parintesti.

De mai bine de trei ani, Ioan Papp incearca sa obtina de la Primaria Cluj-Napoca receptia la un spatiu de locuit pe care l-a ridicat prin supraetajarea casei in care locuieste mama sa. Motivand ca trebuie sa concesioneze terenul de sub scarile care duc in noua locuinta, reprezentantii Primariei il amana la nesfarsit pe Ioan Papp fara a-i da un raspuns concert. Spatiul pe care se cere sa il cesioneze este, se pare, revendicat atat de catre Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara cat si de cativa vecini, dar, din pacate, Directia de Patrimoniu nu are un raspuns concret cu privire la stadiul in care se afla procedura.

„Vreau sa stie tot Clujul ce problema am si pe care nu o pot rezolva de 3 ani deoarece Primaria, impreuna cu cei de la urbanism, nu sunt in stare sa rezolve o problema cu care se confrunta un cetatean al Clujului, care plateste taxe la zi si contribuie si se supune legilor si taxelor din Cluj-Napoca. Am facut o supraetajare pe Calea Manastur, numarul 9, cu autorizatie eliberata. Constructia e gata si am vrut sa fac receptia sa o pot intabula pe numele meu si, conform proiectului, trebuie sa concesionez terenul de sub scarile de acces in casa, iar acest lucru este imposibil deoarece se zvoneste ca terenul din acea curte este revendicat de catre Facultatea de Agronomie sau de alti vecini, de la casele invecinate. Nu se stie cine sunt cei care revendica terenul pentru ca nu am primit un raspuns concret de la Primarie”, s-a adresat Ioan Papp printr-un e-mail transmis la redactia Ziar de Cluj.

Clujeanul a afirmat ca reprezentantii Primariei refuza sa faca receptia de trei ani, desi acesta a facut in repetate randuri numeroase sesizari la care nu a primit niciun raspuns. Singurul raspuns pe care l-a primit Ioan Papp a fost acela ca problema sesizata de el este in verificare. Totodata, pe Calea Manastur, peste drum de imobilul in cauza administratia locala a eliberat in ultima perioada o serie de autorizatii de constuire pentru blocuri de cate 7-8 etaje, cladiri care se ridica de la o zi la alta, fara sa intampine nicio problema din partea administratiei clujene.

„Problema este veche de trei ani, deoarece nu am putut face receptia pentru ca cei de la Primarie nu vin la receptie pana nu e totul in regula. Am trimsi sesizari o gramada la domnul primar pe internet si nu am primit niciun raspuns. Am scris la registratura de la Primarie niciun raspuns. In 18 februarie, anul curent, am trimis un e-mail la directia de Patrimoniu si Urbanism din Ărimaria Cluj-Napoca. Am primit un raspuns la e-mail abia acum doua zile, adica dupa o luna. In acel e-mail mi se zice ca vor verifica problema mea si ma vor anunta. Deci dupa ce stau o luna sa primesc un raspuns, cand il primesc, imi zice sa mai stau. E jenant ce se intampla si culmea e ca in fata cu casa mea la strada principala, pe Calea Manastur, rasar blocuri dupa blocuri  zi de zi si peste noapte si ei eu stau trei ani sa astept. Sunt prea mic poate. Sincer, am ajuns sa imi fie rusine ca sunt clujean si mi-e scarba de tot ceea ce se intampla de cand acest primar a revenit in functie. Sper sa vada mesajul meu poate asa o sa se rezolve si problema”, a afirmat Ioan Papp.

 

 

 

 

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *