Din oras

Primăria Cluj-Napoca mai are nevoie de încă 50 de recenzori. Emil Boc: „Un om cu o dedicație medie, nu să fie chiar extraordinar, poate câștiga între 6 și 9000 de lei pe lună, bani în mână!”

La jumătatea lunii februarie, Primăria Cluj-Napoca a anunțat că recrutează un numar de 312 recenzori pentru efectuarea recensământului în municipiul Cluj-Napoca și 17 recenzori șefi pentru coordonare. Personalul selectat urmează să încheie cu autoritatea locală un contract de prestări servicii pe perioada 16.05-17.07.2022, iar condițiile pe care trebuie să le îndeplinească doritorii sunt minimale: 18 ani împliniți, studii medii absolvite, să nu aibă cazier judiciar, să știe utiliza o tabletă, să poată comunica civilizat și să aibă un telefon mobil. Viitorii recenzori mai trebuie, de asemenea, să aibă disponibilitatea de a lucra în program prelungit, în medie 8 ore pe zi (până la sfârșitul zilei), și de a lucra în weekend (sâmbăta și/sau duminica). Multă muncă, dar nu pe bani puțini!

„Plata recenzorilor se face în funcţie de numărul de chestionare completate prin interviu faţă în faţă, chestionarul fiind compus din mai multe secţiuni cu grade de complexitate diferite, la un tarif de 7 lei pentru «Secţiunea pentru recenzarea persoanei» şi 3,5 lei pentru «Secţiunea pentru recenzarea locuinţei», inclusiv «Secţiunea pentru recenzarea spaţiului colectiv de locuit. Tariful de 7 lei se aplică pentru fiecare persoană recenzată din gospodărie”, au specificat reprezentanții municipalității.

Procedura de înscriere este simplă. Persoanele interesate trebuie doar să completeze o cerere tip, care poate fi descărcată de pe site-ul municipalității, www.primariaclujnapoca.ro, o vor scana, semna olograf/ digital și transmite, la adresa de email: registratura@primariaclujnapoca.ro.

Astăzi, primarul Emil Boc a declarat că, în ciuda simplității demersului și a condițiilor minimale cerute, încă se mai caută recenzori, lipsind circa 50 de persoane necesare pentru realizarea recensământului pe teren. Un recenzor implicat poate câștiga chiar și 9000 de lei pe lună, însă clujenii nu se înghesuie să se înhame la acest job „sezonier”. Superoferta Primăriei este însă încă valabilă.

„Intrăm în ultima linie dreaptă pentru autorecenzare. Suntem pe locul 2 în țară după București, adică locul unde trebuie să fie Clujul, pe primul loc, dacă facem abstracție de Capitală, de dimensiunile ei, dar încă se mai pot face multe lucruri.

Accelerați prin toate mijloacele posibile campania de informare pentru autorecenzare. Îndemnați cetățenii să vină la aceste 10 puncte de autorecenzare, unde sunt asistați. Li se prezintă cum să facă acest lucru. Și să putem închide până în 15 mai această etapă necesară, după care să ne pregătim să trecem la cea de-a doua etapă, care din 15 mai încolo se derulează, domnul viceprimar va coordona, în calitate de reprezentant al Clujului nominalizat prin decizie cerută de lege. Aici precizez, doar pentru autorecenzare, unde trebuie să intri și să te autorecenzezi, plus că este și acea zi liberă plătită pe care o acordă legea.

Dar, după aceea, avem o problemă că încă nu s-au înregistrat suficienți doritori de recenzori la domiciliu. Fac apel public la toți cei care stăpâniți abilități minimale de tabletă, abilități minimale digitale și cu cazier juridic curat, să vă înscrieți la Primărie. Se poate câștiga între 7, 8, 9000 pe lună! Deci, repet, nu este o chestiune gratuită! Am calculat cu colegii mei de la departamentul de specialitate cât vine pe chestionar, prevăzut de lege, și un om cu o dedicație medie, nu să fie chiar extraordinar, poate câștiga între 6 și 9000 de lei pe lună, bani în mână, dacă participă la această activitate de efectuare a recensământului în teren. Deci, nu este o activitate gratis, subliniez încă o dată. Abilitățile, repet, sunt minimale, v-am spus, tabletă, cazier și abilități de comunicare de bază, astfel încât să putem finaliza acest demers.

Mai avem nevoie de încă 50 la ora la care vorbesc, din 15 mai încolo, de persoane care să se înscrie și să participe la partea a doua de recenzare în teren, la domiciliu, care trebuie să meargă la domiciliul persoanelor respective. Deci, utilizați aceste informații, transmiteți-le mai departe și, dacă știți că cineva are nevoie de un loc de muncă suplimentar sau dorește să mai câștige un ban suplimentar, poate să câștige de aici. Și, repet, nu sunt bani puțini. Merită, cu alte cuvinte!”, a anunțat astăzi primarul Emil Boc, în cadrul ședinței de Consiliu Local.