Din oras

Primăria Cluj-Napoca mai amenajează 18 puncte de încărcare electrică, în condițiile în care unele din cele existente nu au fost niciodată date în folosință

Consiliul local Cluj-Napoca a aprobat amenajare a 18 noi puncte de încărcare a mașinilor electrice ceea ce va duce la apariția a 50 de stații de reîncărcare, dintre care 22 de stații cu încărcare rapidă și 28 de stații cu încărcare lentă.

Cele 18 noi puncte vor fi amenajate: Parcare La Terenuri, Piața Mihai Viteazu, Piața Grigorescu, strada Horea 64, Baza Sportivă Gheorgheni, Piața Flora, Piața Hermes, Piața Zorilor, Calea Florești 1-3, Piața Gării, Piața Ira, parking Primăverii 8, parking Primăverii 20, Parking Mogoșoaia, Parking Hașdeu, Piața Avram Iancu 1-3, Strada Rene Decartes nr 30, intersecție Detunata cu Unirii.

Valoarea totală a investiției va fi de 9,5 milioane de lei, iar durata de execuție va fi de 21 de luni.

Clujenii se plâng mereu că stațiile de încărcare funcționează deficitar

Periodic apar sesizări pe platforma Primăriei cu privire la faptul că unele stații de încărcare a mașinilor electrice sunt nefuncționale perioade foarte lungi de timp.

Ultima sesizare a fost făcută de un clujean chiar ieri. Acesta atrăgea atenția că unele stații nu fost niciodată funcționale, deși Primăria s-a lăudat cu ele.

„Aș avea o sesizare în ceea ce privește stațiile de încărcat mașini electrice. Mai multe stații nu sunt date în folosință, nu au fost pornite deloc, cum ar fii stația de încărcat de pe strada Molnar Piuariu. Nu a funcționat nicodată. Sau stația de pe strada 1 decembrie 1989. Această stație este nefuncțională de foarte mult timp. De asemenea, stațiile noi de pe strada Mamaia și Dragalina nu au fost puse în funcțiune”, a sesizat clujeanul.

De altfel, Ziar de Cluj atărgea atenția asupra faptului că din totalul stațiilor existente în municipiu și administrare de Primărie, doar jumătate erau funcționale.

Citește și:

Susținerea transportului electric, doar la nivel declarativ: jumătate dintre stațiile de încărcare sunt nefuncționale