Analiza

Primăria Cluj-Napoca a pierdut, într-un an și jumătate, 500 de procese și a plătit despăgubiri de 5,7 milioane lei

La această dată sunt în instrumentare 1.227 de dosare. Administrația publică locală este obișnuită să fie chemată în instanță de cetățeni sau de firme, pentru diverse probleme cum ar fi litigii pe terenuri, mașini rupte în gropile din asfalt sau drepturi salariale.

Nu există ședință de Consiliu Local în care să nu fie prezentată cel puțin o informare despre procese pierdute de Primărie și sumele importante de bani pe care trebuie să le deconteze celor care trebuie despăgubiți. Primăria pierde procese pe bandă rulantă, fie că este vorba despre clujeni care și-au rupt mașinile în gropile de pe străzi, proprietari de terenuri care au fost folosite abuziv de administrația publică locală, fie că este vorba despre angajați ai școlilor care și-au cerut drepturile bănești.

Anul trecut și în primul trimestru al acestui an, Primăria a plătit 5,7 milioane lei celor care au câștigat procesele intentate administrației publice locale.

„În anul 2015, au fost achitați 1.839.557 lei de către Direcția Economică din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, ca urmare a punerii în executare a tuturor hotărârilor judecătorești definitive, transmise de către serviciile de specialitate care, conform regulamentului de activitate, au atribuții în acest sens. În anul 2016, a fost achitată suma de 3.874.814 lei”, se arată într-un răspuns oferit de reprezentanții Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

În total, la această dată sunt în instrumentare 1.227 de dosare. Anul trecut și anul acesta, Primăria a pierdut 500 de procese.

„La nivelul Serviciului Juridic Contencios din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, în anul 2015, au fost înregistrate un număr de 715 dosare noi, iar în 2016 au fost înregistrate 708 dosare noi. Până la această dată sunt în instrumentare 1227 dosare. În 2015, au fost soluționate definitiv un număr de 317 dosare favorabil instituției noastre și 223 au fost soluționate nefavorabil. Din cele 223 de dosare soluționate nefavorabil, 54 de dosare au fost litigii purtate cu personalul din învățământul preuniversitar, având ca obiect drepturi bănești. În 2016, au fost soluționate definitiv un număr de 321 dosare favorabil instituției noastre și 277 au fost soluționate în mod nefavorabil. Din cele 277 soluționate nefavorabil, 84 de dosare au fost litigii purtate cu personalul din învățământul preuniversitar, având ca obiect drepturi bănești”, se mai arată în răspunsul reprezentanților Primăriei Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *