Rautacisme

Primaria a desfiintat, cu caracter temporar, inca 25 de locuri de parcare din zona centrala

Este cunoscut faptul ca la Cluj-Napoca, pentru a gasi un loc de parcare liber in centrul orasului, esti nevoit sa te invarti pe stradutele inguste cate o ora. Ce este mai ciudat, insa, e faptul ca, desi sunt foarte putine locuri de parcare si desi in ultimii patru ani nu s-a construit niciun parking, administratia continua sa desfiinteze si putinele locuri de parcare disponibile. Un bun exemplu in acest sens este ingradirea celor aproximativ 40 de parcari de pe strada 21 Decembrie 1989, din apropierea cladirii care se doreste a fi, candva, intr-un viitor foarte indepartat, Centrul Cultural Transilvania.

Aici, in urma cu cateva saptamani Primaria a restrictionat accesul pietonilor pe trotuar din cauza pericolului pe care il prezinta starea avansata de degradare a cladirii, monument istoric. Recent, se pare ca nici masinile nu mai pot avea acces in parcarea din apropiere pentru ca aceeasi administratie locala a montat niste garduri metalice. Cel mai probabil, urmeaza sa se demareze lucrarile la noua cladire a filarmonicii sau, poate, Primaria considera ca sunt prea multe spatii de parcare in centru si e mult mai util sa amenajeze o portiune de aproximativ 100 de metri de spatiu pietonal si pe Bulevardul 21 Decembrie 1989.

Spatiul este neutilizat de ani buni. In loc sa viabilizeze terenul pe care ar urma sa fie construita noua filarmonica, astfel incat, sa se creeze noi locuri de parcare, Primaria reduce numarul acestora. Cu siguranta, explicatia reprezentantilor administratiei conduse cu atata maestrie de catre maestrul Emil Boc, va fi una de genul: „Cladirea prezinta un adevarat pericol public pentru populatie, motiv pentru care s-a dispus delimitarea zonei, astfel incat, sa nu apara accidente”. Soferii care, pana nu demult, puteau sa se opreasca nestingheriti langa Maestro Bussines Center sunt nevoiti acum sa gaseasca solutii alternative, in timp ce printre dinti adreseaza “laude” administratiei Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *