General

Primăria a autorizat construirea unui bloc de cinci etaje într-o zonă cu case de pe strada Callatis

Un bloc cu cinci etaje care se va construi pe strada Callatis nr. 19 a primit, ieri, autorizație de construire, la aproximativ un an de la aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu. Investiția de bază este de peste 2,2 milioane lei. Imobilul va fi construit de două personae fizice, conform documentației depusă la Primărie: Lihaciu Alin Lucian și Lihaciu Violeta Maria.

Blocul are regim de înălțime (1-3S)+P+5E+1R și se va construi pe un teren de aproximativ 500 mp, proprietate privată. Pe bucata respectivă de teren a existat anterior un imobil cu regim de înălțime P care a fost demolat.

Primăria a emis autorizația de construire în ciuda numeroaselor reclamții și sesizări din partea vecinilor, care au reclamat regimul de înălțime prea mare în comparație cu clădirile existente în zonă.

 

 

În răspunsul oferit de proiectanți se arată următoarele, insistându-se asupra faptului că se respect regulamentul Primăriei:

  • clădirea este proiectată conform regulamentului zonei în care se prevede că imobilele noi trebuie să se construiască prin acoperirea calcanelor existente pe limitele laterale și pe cele posterioare. Construirea pe limitele de proprietate se va realiza conform prevederilor legale, cu expertiză tehnică, prin urmare se vor prevedea măsuri de siguranță, soluții ce nu afectează siguranța și stabilitatea construcției dvs (cu referire la vecinii care au făcut reclamația);
  • liftul auto a fost mutat, așadar nu se mai află pe limita de proprietate menționată;
  • “referitor la reclamațiile despre clădirile din proximitate, că “nu există imobile decât cu parter sau 2 etaje” și “casele din zonă au nivel P+2E maxim” dorim să vă aducem la cunoștință că, fiind o zonă de restructurare, conform regulamentului, clădirile noi trebuie să se alinieze la o cornișă de 18 metri, fiind posibile variații de plus minus 50 cm. De asemenea, în regulament este este indicat și regimul de înălțime pe care noile clădiri trebuie să îl aibă pentru a se alinia la cornișa de 18 metri și anume (1-3S)+P+5E+1R. Menționăm că am redus regimul de înălțime la 1S+P+4E+1E parțial”.