General

Prim-vicele PSD Cluj-Napoca, Radu Lupas, asociat important al firmei ce a dat teapa cu logoul de la Mamaia, face pe niznaiul in stilul Lorand Soares Szasz: era asociat important, dar nu majoritar

Rade o tara intreaga, desi e de plans, ca firma Blue Sky Advertising din Cluj-Napoca a tepuit Primaria Constantei cerand 16 000 de euro pentru logoul statiunii Mamaia, logo ce a fost luat de pe un site de stock-uri cu 15 euro.

Unul din asociatii firmei, si nu unul oarecare, este Radu Lupas, actualmente primvicepresedinte al PSD Cluj-Napoca, „generatia tanara” de antreprenoro-politicienio-paparici care se da de ceasul mortii sa parvina cat mai sus in societate.

Radu Lupas face parte din aceeasi gasca de gargaragii ai „biznisului” cu analfabetul Lorand Soares Szasz, cu care de altfel e si mare prieten, caci isi acorda interviuri unul altuia. Lorand Soares Szasz a fost implicat in scandalul de la inceputul anului cu firma aia de mobila ce a tepuit sute de romani si unde Soares Szasz a fost actionar important. Cand scandalul a izbucnit, marele antrepenor Soares Szasz a zis ca el nu stia nimic si ca tocmai se retrasese din afacere (desi o facuse in buza scandalului).

Desi pe Facebook emite judecati de valoare despre nevoia de a face politica cinstita, Radu Lupas, azi primvicepresedinte PSD Cluj-Napoca, face ca si Lorand, pretenarul lui: nu stie, nu a auzit de teapa cu logoul din Mamaia, el nu are nicio vina, nu era actionar majoritar.

 

Radu Lupas, polinarcisist: mediatic, politic antreprenorial

Daca in gaura de fund a unei vaci ar fi o camera video, Radu Lupas s-ar baga imediat, atat e de disperat de validare: in business, se lauda ca e fondatorul/creatorul SaladBox, desi fratele lui decedat si asociatul Dan Isai au creat totul. Radu Lupas are doar 4 la suta din firma cea mai importanta a francizelor Salad Box, adica un rahat cu perje. Iar SaladBox e un fassss esuat tot mai mult in ultimii ani: Dan Isai si compania au marcat pierderi groaznice din 2018 incoace, iar in anii cand a existat profit, acesta a fost spre zero.

Baietii astia, ce fac parte din gasca de business a „pocaitilor”, tromfeaza cu nerusinare prin presa dezvoltari fantasmagorice ale businessurilor lor. Asa cum vedeti mai sus, ciuciu.

 

In afaceri, desi se pretinde antreprenor cu experienta inca din 2004, Radu Lupas este proprietarul unei salbe de sereleuri cu cifre de afaceri putin peste zero:

Red Rock Capital: muci

Antreprevision Hub SRL: zero, nada, ciuciu

 

GreenHill Buildings SRL: nulla

 

Pai, si atunci care este, nene, valoarea antreprenoriala a acestui saltimbanci, de vreme ce firmele lui nu au produs vreodata decat maximum profitul unei covrigarii?

In politica, Radu Lupas ramane celebru prin asocierea cu Ilan Lauffer, agariciul amator de pizdets, cu care a promovat Platforma Social Liberala acum doi ani si ceva. A esuat apoi cu Partidul Republican.

Nimeni nu stie cu ce ocazie si pe ce talente, dar Lupas a fost numit recent primvicepresedinte al PSD Cluj-Napoca. Asta in timp ce membri vechi ai filialei, care si-au dovedit loialitatea in trecut in batalii dure, nu au avut niciodata sansa de a accede la vreo functie politica.

Contactat pentru drept la replica, Lupas nu stie, nu a auzit, nu a vazut, ba chiar trebuia sa iasa, dar, no, avocatul companiei era in concediu:

„Salut Liviu,

Sincer sunt destul de surpins de ceea ce s-a rostogolit astazi in presa, dintr-o sambata frumoasa cu familia s-a transformat intr-o sambata de telefoane si declaratii. Din punctul meu de vedere ecuatia este destul de simpla, legal privind, situatia trebuie explicata de administratorul companiei Blue Sky, actionarul majoritar de altfel, insa apreciez ca ai cerut punct de vedere si din partea mea, de altfel asta inseama jurnalism corect.

Blue Sky reprezinta pentru mine una dintre multele companii in care am investit de-a lungul anilor mei de antreprenoriat, companii care nu au fost putine, chiar tu Liviu, daca nu gresesc, imi aduc aminte in 2020 ai scris un articol in care prezentai “organigrama“ companiilor in care sunt implicat. Revenind la cazul in discutie, in primavara acestui an am fost convocat de actionarul majoritar si ne-a transmis mie si asociatei mele, din cadrul vehicului utilizat in investitie, ca doreste sa achizitioneze partile noastre sociale.

Similar cu o casatorie nu stai unde nu esti dorit astfel in 5 IUNIE 2023 am agreat principial conditiile iesirii noastre din actionariatul Blue Sky urmand ca actele sa fie finalizate la intoarcerea din concediu a avocatului companiei.

Drept dovada a intelegerii de iesire din actionariat compania si-a schimbat inclusiv brandul

[-n. red: 1) nu s-a iesit din actionariat, iar schimbarea de brand nu dovedeste in mod necesar asta; 2) Beyond Vision functioneaza pe alt srl infiintat recent de catre Emanuela Huruiala; 3) La proiectul cu logoul Mamaia, Radu Lupas era si inca este actionar in firma]

In ceea ce priveste administrarea companiei nu am avut implicatii de aceea nu sunt in masura sa comentez situatia aparuta in presa, cu riscul de a ma repeta, reamintesc ca aceasta companie era una din multele companii in care am investit de-a lungul anilor de activitate antreprenoriala.

Am fugit toata viata de contracte cu statul, nu ma atrag si nu sunt pasionat de scandaluri, de altfel la ora la care scriu aceste cuvinte avocatul meu deja a trimis invitatiile actionarilor pentru convocare AGA si iesire din actionariat. Mi-am muncit si am sa imi muncesc in continuare toti banii pe care ii am si mai presus de asta am sa pun Romania pe harta internationala de fiecare data cand am ocazia asa cum am facut-o pana acum si o fac in continuare prin brandurile pe care le-am creat, crescut si promovat.

Mersi Liviu pentru dreptul la replica”,

Radu Lupas