Politica

Presedintele Senatului sustine votul nominal pentru proiectul Rosia Montana

Scris de 106

Presedintele Senatului, Crin Antonescu vede solutia pentru proiectul de exploatare cu cianuri la Rosia Montana prin infiintarea unei comisii de dezbatere reala, la nivelul tuturor partilor implicate. Presedintele PNL nu are a luat inca o hotarare privind sustinerea sau respingerea proiectului trimis de Guvern in Parlament, insa sustine votul nominal si nu pe cel secret.

Crin Antonescu, prezent astazi la Cluj in contextul viitoarelor alegeri din interiorul PNL, nu a scapat de intrebarile jurnalistilor privind proiectul Rosia Montana. La sfarsitul intalnirii, un grup de protestatari l-au asteptat pe liderul PNL, scandand impotriva acestui proiect: “Tradarea de tara in aur se masoara” si “Ole, ole, s-a dat spaga barosana pentru Rosia Montana!”

Antonescu a evitat grupul de protestatari, fiind condus in coloana oficiala de oamenii sai de ordine.

Inainte de aceasta, insa, la intalnirea cu jurnalistii, Antonescu a fost deschis intrebarilor legate de acest proiect.

Presedintele Senatului a spus ca este necesara constituirea unei comisii speciale pentru o dezbatere reala pe marginea proiectului.

“Proiectul trimis de Guvern e un proiect normal, dar cu o importanta sociala extraordinara, ceea ce face din el un lucru special. Noi am vechiculat propunerea de a constitui o comisie speciala care sa analizeze acest proiect, pentru ca o asemenea comisie ar putea deschide dezbateri. Va pot da jumatate de garantie, sunt presedintele uneia dintre Camere, ca aceasta comisie va avea un regulament de functionare prin care se va stipula ca trebuie sa asculte toate partile implicate”, a declarat Crin Antonescu, aratand ca saptamana viitoare se va cunoaste componenta acestei comisii.

Presedintele partidului liberal a mai spus ca parerile privind proiectul Rosia Montana sunt impartite si in interiorul partidului, iar el, personal, nu a luat, deocamdata, o decizie. Se arata, insa, sustinator vehement al votului nominal.

“Voi sustine votul nominal pentru aceasta lege, nu vad nici un motiv pentru vot secret la o asemenea lege. Trebuie sa avem curajul si demnitatea sa ne asumam decizia”, a mai spus Antonescu.

Inainte de a fi intampinat de grupul de protestatari, presedintele Senatului a apreciat ca protestele din ultimele zile sunt benefice pentru democratie, afirmand ca oamenii sunt liberi sa protesteze si isi sustina cauza.ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours In vizor
  Însuși El, Excelența Sa, Emil Boc, în Marea Înțelepciunea Sa s-a gândit că e frumos să se apuce de modernizări și să pună la pământ statuia lui Iuliu Maniu, fix cu câteva zile înainte de comemorarea a 70 de ani de la moartea sa în închisoarea de la Sighet
 • Acum 9 hours PORTRET
  DACĂ ȘI NEA’ CEAȘCĂ TĂIA ACCESUL GRATUIT LA ÎNVĂȚĂMÂNT (care e înscris și acum în Constituție), mai ajungea Dîncu din Runcu Salvei să se joace de-a politicianul? Vicepreședintele PSD susține privatizarea învățământului preuniversitar
 • Acum 9 hours Din oras
  Cu lucrările nerecepționate, dar trecut ca reușită a măreței administrații ”Bociene”, Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor, intră în renovare
 • Acum 15 hours Din oras
  Viral pe Tik Tok: O cămilă paște-n Cluj
 • Acum 15 hours Din oras
  URMEAZĂ STAȚIA OSĂ METROUL, PRELUNGIREA LICITAȚIEI cu încă o lună
 • Acum 16 hours In vizor
  NOROI ARENA. Jucătorii Rapidului: ”Un teren jalnic. Aveam noroi până la genunchi”. ”U” Cluj, o remiză jalnică
 • Acum 17 hours FOTOGRAFILA
  ”Strâmtoratul” buget al Clujului își permite aruncarea banilor pe apa Someșului navigabil
 • Acum 1 day Editorial
  Prostoii visează la anticipate. Din 1991 aud cuvântul acesta, dar n-am participat decât la ”anticipăpate”. Care ar fi șansele?
 • Acum 1 day Din oras
  BRAVO, EMIL BOC, PARTIDUL COMUNIST ROMÂN ÎȚI MULȚUMEȘTE: Statuia lui Maniu, dată jos cu excavatorul. Finanţatorul statuii, academicianul Emil Borzo: ”Sunt şocat”
 • Acum 1 day Straineze
  SLUGA MOSKOVEI, Viktor Orban, preia retorica Rusiei: ”Dacă trimiți arme Ucrainei, (…) indiferent ce spui, ești în război”
 • Acum 2 days General
  10 ani cu Ziar de Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ciolacu anunță politica fiscală a PSD: Companiile mari să plătească la fel ca și micile companii un impozit de cel puțin 1% din cifra de afaceri. Impozitul pe dividende e prea mic față de Germania
 • Acum 2 days Din oras
  “Încă o mizerie marca prof. Ștefan Florian” – un neurochirurg din generatia noua il face praf pe “vedeta” Spitalului Transilvania, detinuta de Abu Arif Khaled. Florian, ratatul moral al medicinei clujene
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE