Politica

Presedintele Senatului sustine votul nominal pentru proiectul Rosia Montana

Presedintele Senatului, Crin Antonescu vede solutia pentru proiectul de exploatare cu cianuri la Rosia Montana prin infiintarea unei comisii de dezbatere reala, la nivelul tuturor partilor implicate. Presedintele PNL nu are a luat inca o hotarare privind sustinerea sau respingerea proiectului trimis de Guvern in Parlament, insa sustine votul nominal si nu pe cel secret.

Crin Antonescu, prezent astazi la Cluj in contextul viitoarelor alegeri din interiorul PNL, nu a scapat de intrebarile jurnalistilor privind proiectul Rosia Montana. La sfarsitul intalnirii, un grup de protestatari l-au asteptat pe liderul PNL, scandand impotriva acestui proiect: “Tradarea de tara in aur se masoara” si “Ole, ole, s-a dat spaga barosana pentru Rosia Montana!”

Antonescu a evitat grupul de protestatari, fiind condus in coloana oficiala de oamenii sai de ordine.

Inainte de aceasta, insa, la intalnirea cu jurnalistii, Antonescu a fost deschis intrebarilor legate de acest proiect.

Presedintele Senatului a spus ca este necesara constituirea unei comisii speciale pentru o dezbatere reala pe marginea proiectului.

“Proiectul trimis de Guvern e un proiect normal, dar cu o importanta sociala extraordinara, ceea ce face din el un lucru special. Noi am vechiculat propunerea de a constitui o comisie speciala care sa analizeze acest proiect, pentru ca o asemenea comisie ar putea deschide dezbateri. Va pot da jumatate de garantie, sunt presedintele uneia dintre Camere, ca aceasta comisie va avea un regulament de functionare prin care se va stipula ca trebuie sa asculte toate partile implicate”, a declarat Crin Antonescu, aratand ca saptamana viitoare se va cunoaste componenta acestei comisii.

Presedintele partidului liberal a mai spus ca parerile privind proiectul Rosia Montana sunt impartite si in interiorul partidului, iar el, personal, nu a luat, deocamdata, o decizie. Se arata, insa, sustinator vehement al votului nominal.

“Voi sustine votul nominal pentru aceasta lege, nu vad nici un motiv pentru vot secret la o asemenea lege. Trebuie sa avem curajul si demnitatea sa ne asumam decizia”, a mai spus Antonescu.

Inainte de a fi intampinat de grupul de protestatari, presedintele Senatului a apreciat ca protestele din ultimele zile sunt benefice pentru democratie, afirmand ca oamenii sunt liberi sa protesteze si isi sustina cauza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *