Din oras

Premieră națională: slujbașii Primăriei au realizat un plan de amenzi pentru parcarea ilegală a trotinetelor

Trotinetele care au împânzit spațiul public au intrat, cu întârziere, în atenția administrației locale. După ce clujenii au fost scandalizați de blocarea trotuarelor și a spațiilor libere de mașini, ocupate acum de trotinete, Consiliul local a întocmit un regulament pentru mijloacele de transport alternativ. Concomitent cu „elaborarea” regulamentului pentru trotinete – o „premieră națională” pentru România – reprezentanții Primăriei au realizat și un plan de amenzi pentru parcarea ilegală a trotinetelor, procedură ce va intra în atribuțiile Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) Cluj.

Astfel, trotinetele parcate ilegal în municipiul Cluj-Napoca, care nu vor fi ridicate de către operatorii care închiriază aceste mijloace de transport alternative în timp de 120 de minute, vor fi ridicate de către RADP. 

După practica obișnuită a RADP în ridicarea autovehiculelor, și operatorii privați ai trotinetelor vor fi amendaţi, fiind nevoiți să plătească şi pentru recuperarea vehiculelor alternative parcate ilegal. 

Tarifele pentru ridicare, transport şi depozitare urmează să fie aprobate în unanimitate în şedinţa Consiliului Local de marţi, 3 noiembrie 2020.

Pentru ridicare tariful propus este de – 75.39 lei/buc, 

Pentru depozitare – 16.56 lei/zi/buc. (plus TVA).

Iar suma pentru o trotinetă pe zi ajunge la 147.39 lei. 

Spre exemplu, în cazul autoturismelor parcate ilegal și ridicate de RADP, suma finală totală este de 460 de lei (plus TVA).

Primăria a anunțat deja că va aplica amenzi între 1000 lei și 2500 lei dacă nu se vor respecta prevederile din noul regulament.

În cazul în care trotinetele parcate neregulamentar nu sunt ridicate în 120 de minute de către operator, atunci vor fi ridicate de Regia Autonomă a Domeniului Public, iar pentru recuperarea lor se prevede o taxă. Deși la dezbaterea publică s-a propus realizarea de stații asemenea celor Cluj Bike, deocamdată nu se va pune în aplicare acest demers, dar rămâne în atenția Primăriei.

CITEȘTE ȘI: Regulamentul pentru trotinete va intra în vigoare peste câteva zile. Se va încheia harababura din oraș?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *