Pe ordinea de zi a Consiliul Județean de joi urma să fie validat un nou mandat de consilier județean în locul devenit vacant prin demisia senatorului Vasile Ilea, ales pe lista de candidaţi al Partidului Social Democrat.
Primul pe lista de supleanți s-a aflat numele lui Ivan Ilarie, cel care a renunțat la mandatul de consilier judeţean-supleant. Lista continua cu numele Ibolyei Szabo, însă deoarece aceasta a fost exclusă din PSD, numele care figura astăzi și urma să fie validat era cel al lui Luca Viorel.
Însă președintele Alin Păunel Tișe a decis astăzi să retragă acest proiect de pe ordinea de zi, până când nu va fi primit un răspuns oficial din partea structurii centrale a PSD privind excluderea Ibolyei Szabo. Această decizie i-a nemulțumit pe consilierii PSD, care au considerat că este un abuz. Timp de mai mult de un an, PSD a avut un consilier județean mai puțin.
”Comisia de validare a dat un vot. Noi nu credem că este greșit ca acest proiect să rămână pe ordinea de zi”, a declarat Remus Lăpușan (PSD).
”Facem un abuz și prejudiciem un viitor consilier județean care nu poate să își desfășoare activitatea”, a completat și consilierul judeţean Vasile Sălătioan.
Președintele Alin Tișe a menționat că este nevoie de o confirmare a structurii centrale pentru a nu exista discuții ulterioare și pentru ca procedurile să fie respectate:
”E nevoie de confirmare din partea conducerii PSD că prima persoană pe lista de supleanți, doamna Ibolya nu este membru al PSD. Este o nevoie de o confirmare de la conducerea centrală, pentru că ar putea invalida excluderea, sau doamna contestă această măsură. E o chestiune de amânare, se pot obține aceste hârtii. Avem cazul consilierilor Matiș și Leonte când instanța a considerat că nu am procedat corect. PSD a stat un an în această formulă, ne mai gândim, nu am o problemă cu persoana sau cu grupul”, a declarat Tișe.
Respectarea ″sfintelor proceduri″ este deja o metodă devenită clasică în cadrul CJ. Formalismul birocratic pare a reprezenta deja o tehnică de lucru prin care orice initiative sau demersuri administrative rămân blocate în sertare sau doar redactate pe hârtii. Oricum, e bine că sunt ″demarate″ măcar procedurile. Nu mai urmărește nimeni dacă acestea sunt respectate ori ajung să fie încheiate la termen.