Eveniment

Poșta Română pregătește un centru de tranzit în Cluj-Napoca și vrea să se împrumute cu 40 milioane de euro pentru 15 ani

Poșta Română intenționează să deschidă un centru de tranzit în Cluj-Napoca, un proiect estimat la peste 2 milioane de euro. Compania controlată de stat se pregătește în acest sens pentru un împrumut de cca 40 milioane de euro, sumă ce va permite finanțarea proiectelor ce sunt cuprinse în strategia de investiție a companiei pentru perioada 2019-2024. Contractul ar urma să acopere o perioadă considerabilă, de 10-15 ani, fiind garantat cu imobile, terenuri și comisionul din distribuirea pensiilor de stat, notează profit.ro

În februarie 2020, Ziar de Cluj semnala că informatizarea Poștei Române s-a amânat, iar amplul proces de restructurare și modernizare început din primăvara anului trecut, bate pasul pe loc după ce Poșta Română a anulat licitația care viza achiziționarea unui număr 1.610 stații PC de lucru ce urmau să intre în dotarea unităților companiei, parte a procesului de informatizare a companiei. 

Ofertele depuse din partea firmei clujene Union Co și eMAG au fost găsite neconforme.

CITEȘTE ȘI: Informatizarea Poștei Române se amână: ofertele firmei clujene Union Co și eMAG, anulate din cauza neconformității

În primăvara anului trecut, Compania Națională Poșta Română SA era antrenată într-un proces de modernizare și a identificării soluțiilor optime în vederea cumpărării unor echipamente performante de sortare a coletelor din centrele pe care le deține în Cluj-Napoca și Capitală, modernizarea infrastructurii IT și extinderea flotei auto. 

Acum, după cum notează profit.ro, compania intenționează să lanseze procedurile pentru inițierea lucrărilor de proiectare și construire a unui centru de tranzit în Capitală și dotarea acestuia cu o instalație automată de sortare a trimiterilor poștale, dar și deschiderea unui centru de tranzit în Cluj-Napoca, proiect estimat la 2,5 milioane de euro. 

În total, Compania Națională Poșta Română SA are un număr de cca 23.500 de salariați în cele peste 5.500 de unități teritoriale, iar cifra de afaceri pentru anul trecut s-a ridicat la peste un miliard de lei.

Poșta Română se află în subordinea Ministerului Comunicațiilor în proporție de 93,52% și a Fondului Proprietatea în proporție de 6,48%. 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *