Din oras

Podul peste Arieş de la ieşirea din Turda spre Alba, un pericol public: "Ar trebui oprită circulaţia"

Podul amplasat peste râul Arieş la ieşirea din Turda spre Alba Iulia este un adevărat pericol public. În opinia primarului Cristian Matei, circulaţia autovehiculelor ar trebui sistată pentru refacerea podului.

Prezent miercuri seara la emisiunea „Din oraş” de la NCN, Cristian Matei a afirmat că în opinia sa circulaţia peste podul aflat la ieşirea din Turda pe direcţia Alba Iulia ar trebui sistată. Motivul nu îl constituie atât faptul că structura de rezistenţă ar fi afectată, cât aspectul actual deplorabil.

„Acel pod este şubred, cel puţin aşa pare. Structura de rezistenţă însă nu este afectată, dar la exterior arată cumplit. Practic, ar trebui oprită circulaţia pe el. Noi am făcut o expertiză care ne arată că permite traficul pe acel pod dar eu spun că din punct de vedere civic nu prea ar trebui să se circule pe el şi trebuie refăcut de urgenţă. Este un proiect de 3 milioane de euro ca acel pod să fie refăcut complet dar este foarte greu din bugetul local şi va fi refăcut ori pe fonduri atrase ori să intre în administrarea Regiei Naţionale de Drumuri”, a declarat Cristian Matei. 

Circulaţia pietonală pe podul cu pricina a devenit un adevărat sport extrem de multi  ani. Rămâne de văzut care va fi soluţia aleasă de municipalitate pentru a rezolva problema. Fie îl cedeaza la regia de drumuri, fapt ce va face ca în următorul cincinal să nu fie considerată o prioritate reabilitarea, fie se vor accesa fonduri europene ceea ce va permite refacerea într-o perioadă relativ mai scurtă, de aproximativ 2-3 ani. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *