In vizor

Pivariu mai reșapează o idee de-a lui Șulea: visează și el să extindă numărul de benzi de pe strada Eroilor din Florești

Primarul comunei Florești Bogdan Pivariu readuce în discuție posibilitatea extindere numărului de benzi de pe strada Eroilor din Florești. Ideea nu este deloc nouă, ea fiind avansată și de fostul edil Horia Șulea îndată ce s-a adus în discuție modernizarea străzii Eroilor. 

Pivariu a declarat că intenționează să discute cu reprezentanții Ministerului Dezvoltării pentru a găsi soluții juridice astfel încât proiectul să poată fi modificat și să fie mărite numărul de benzi de pe strada Eroilor. Pivariu estimează că până la finalul anului poate fi adjudecată licitația, urmând ca lucrarea să fie finalizată în 2022.

„Se va derula o expertiză tehnică pentru a scoate la licitație această lucrare. Am avut discuții cu reprezentanții Ministerului Dezvoltării, fiiind un proiect finanțat pe PNDL, să vedem dacă există posibilitatea de a mări numărul de benzi de pe strada Eroilor. Vreau să discut la București despre numărul de benzi. Dacă tot suntem în acest moment, există o sumă de bani pentru un proiect existent, dar dacă se va găsi o soluție juridică voi marja pentru mărirea numărului de benzi de pe Eroilor. Dacă va trebui să înapoiem banii pentru a face acest proiect, mi se pare că ar fi cam mare presiunea pe buget pentru a nu finaliza această lucrare în condițiile actuale. Așteptăm expertiza tehnică privind ce s-a făcut, ce rămâne de făcut și suma de bani pentru licitație. Voi corela cu ceea ce voi discuta la Minister pentru posibilitatea juridică de a modifica acest proiect. Se va trece la licitație și aici în cazul în care nu vor fi contestații probabil că până la finalul acestui an se poate încheia această licitație. Până la realizarea lucrării trotuarul, carosabilul și accesele vor fi tratate corespunzător”; susține primarul Pivariu.

Doar că și primarul Șulea a avut aceeași idee până ce experții i-au comunicat că fizic nu au unde să încapă patru benzi pe Eroilor, eventual doar dacă se va renunța la trotuare. 

„Vom avea două benzi largi de circulație, pistă de biciclete și trotuare generoase, plus iluminat public nou și mobilier urban. De ce nu 4 benzi? Simplu. Nu încap fizic patru benzi. Nu ai cum să realizezi o lățime de 14 metri (4 benzi de 3,5m) pe o deschidere de 12,7! Ca să nu mai vorbim de trotuare. Iar cât privește o variantă cu 3 benzi, (benzi reversibile, bandă de depășire, bandă specială pentru transport public și serviciu de urgență, nici eu, nici cei de la Poliția Rutieră, de al căror aviz avem nevoie, nu credem că ar fi oportun și, mai ales, că nu crea situații deosebit de periculoase în trafic (coliziuni frontale!). Așa că vom avea o arteră modernă, lată, cu spații verzi, cu trotuare ample, cu mobilier urban, cu iluminat public modern, cu pistă de biciclete, cu parcări pe laterală, iar cablurile aeriene vor fi trecute în subteran”, declara Șulea la demararea lucrărilor. 

Ziar de Cluj remarcă și anterior că Pivariu a învățat de la Șulea tehnica proiectelor frumos desenate pe hârtie. Acum se pare că fostul viceprimar vrea să demonstreze că a învățat și discursul de tip politicianist presarat cu promisiuni care mai de care mai fanteziste.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *