Sport

Petricevic face radiografia sezonului de baschet feminin pentru “U”: “Ne-am confruntat cu o scădere, pe care trebuie să o evităm sezonul viitor”

Antrenorul echipei de baschet feminin a Universităţii Cluj, Dragan Petricevic, a făcut o radiografie a sezonului pe care l-a petrecut pe banca tehnică a formaţiei de la poalele Feleacului.

În prima parte dintr-un interviu acordat pentru site-ul oficial al Clubului Sportiv Universitatea Cluj, Petricevic a vorbit despre momentele reuşite ale sezonului, dar şi episoadele cheie, precum ratarea locului 5 în sezonul regulat, respectiv înfrângerea din play-off pentru ocuparea locului respectiv. Tehnicianul crede că pauzele din sezon pentru campania echipei naţionale au afectat jocul echipei:

“Pentru noi prima pauză a venit după ce s-a produs o emulație atât în rândul echipei, cât și în cel al suporterilor, în această perioadă reușeam să învingem campioana de anul trecut, CSM Târgoviște, și să ne batem de la egal la egal cu două echipe care la final au încheiat pe locurile doi și trei, Universitatea Alba Iulia și Olimpia Brașov. Noi am folosit cu bine această pauză și am continuat cu rezultatele bune până la meciurile de cupă, cu Alba Iulia, atunci când am fost eliminați practic la diferență de o posesie. După aceea a venit o scădere tot din cauza unor factori pe care trebuie să îi evităm în sezonul viitor. Într-un fel este bine că această scădere s-a întâmplat în sezonul trecut, în care am oscilat între locurile 4 și 6. Cred că real era să încheiem sezonul regulat pe locul 5, iar dacă acest lucru se întâmpla cu siguranță încheiam și play-off-ul cel puțin pe locul 5”, a declarat Petricevic.

Antrenorul s-a referit şi la înfrângerea suferită în play-off cu Phoenix Galaţi, echipă clasată pe un loc inferior în sezonul regulat:

“Nu pot să zic că am avut probleme de disciplină sau de caracter, dar nici nu pot să spun că am avut o echipă cu un caracter de învingătoare. Au existat prea multe ‘grupulețe’ în echipă însă, repet, acest lucru nu a fost o problemă din punctul de vedere al disciplinei sau al relațiilor dintre fete. Relațiile dintre ele erau foarte bune, însă parcă nu toate au realizat ce înseamnă să aperi un interes comun. Acest lucru s-a văzut foarte bine atunci când am jucat pentru locurile 5-8. La unele dintre jucătoare s-a instalat o gândire de genul ‘ce mi-e locul 5…ce mi-e locul 7?’. A contat foarte mult acea înfrângere de acasă, cu Galațiul. Fetele, după câteva zile, au realizat că nu aveau voie să piardă, în primul rând datorită reacției publicului după acel meci pierdut. A fost o reacție formidabilă prin care cei din tribună au arătat ce înseamna spiritul U. Am dorit foarte mult să învingem la Galați însă, din păcate, nu am reușit”, a declarat Petricevic, anunta CJSport.ro.
 
Îmbunătăţiri la organizare
 
Dragan Petricevic a ţinut să sublinieze că la capitolul organizare clubul a realizat îmbunătăţiri consistente, odată cu creşeterea bugetului, prin atragerea de numeroşi sponsori şi speră că în sezonul următor formaţia se va bate pentru trofee: “Ne dorim ca în sezonul următor secția de baschet de la CS Universitatea Cluj să continue urcarea și să se alăture unui număr destul de mare de echipe care se vor lupta pentru trofee”, a declarat el.
 
Dragan Petricevic a fost instalat pe banca tehnică a Universităţii Cluj la finalul lunii octombrie 2015, în prima parte a sezonului regulat al Ligii Naţionale de Baschet Feminin. Universitatea Cluj a ajuns în sferturile Cupei României, unde a fost eliminată de CSU Alba-Iulia.
 
În campionat clujencele s-au clasat pe locul 6 la finalul sezonului regulat, fiind învinse în primul tur play-off de aceeaşi CSU Alba-Iulia, echipă clasată pe poziţia a 3-a a podiumului. În partida pentru locul 5 U Cluj a fost învinsă de Phoenix Galaţi, luptându-se apoi pentru locurile 7-8, unde a învins ICIM Arad, formaţie care a mizat pe junioare, confruntându-se cu probleme organizatorice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *