Din oras

Pe strada Decebal, unde se construiesc blocuri lipite de case, apare un nou imobil de CINCI ETAJE. Investiția este de 3,2 MILIOANE LEI. Primăria a dat avizele într-un timp scurt

Patru persoane fizice (Marcel Ovidiu Coroiu, Liana Coroiu, Paul Cristian Popa și Cristina Maria Popa) vor construi un bloc cu cinci etaje, pe strada Decebal nr. 57. La dezbaterile publice care au avut loc în 2019 și 2020, o parte din vecini s-au opus acestui proiect, motivând că imobilul este prea aproape de proprietățile lor. Pe strada Decebal au mai existat cazuri de blocuri construite lipite de case.

În urmă cu câteva zile, Primăria a emis autorizația de construire pentru un imobil cu funcțiuni mixte (birouri și spații comerciale) și amenajări exterioare. În comparație cu alți constructori care așteaptă ani la rând pentru emiterea avizelor, beneficiarii acestui proiect au fost oarecum norocoși. În decembrie 2020, a fost aprobat Planul Urbanistic de Detaliu. Acum, la nici un an distanță, a fost emisă deja autorizația. Investiția de bază este de peste 3,2 milioane lei, iar durata de execuție a lucrărilor este de 60 de luni.

„Prin PUD se propune restructurarea imobilului cu nr. Cad. 260683, în suprafață de 770 mp, respectiv desființarea fondului construit existent și construirea unui imobil cu funcțiuni mixte 2S+P+4E+R, precum și amenajarea incintei: spații verzi (plantații înalte – arbori cu circumferința de 35 cm măsurată la 1m de la colet, medii, joase), punct gospodăresc îngropat pe patru fracții”, scrie în proiectul de hotărâre privind Planul Urbanistic de Detaliu.

Accesul auto și pietonal se va face din strada Decebal. Accesul auto la subsol se realizează mecanizat, printr-un lift auto. Staționarea autovehiculelor se va face în interiorul parcelei, unde se vor face locuri de parcare auto și velo la sol și subsol.

La dezbaterea publică din 2019 pe marginea acestui proiect au existat câteva obiecții din partea vecinilor. Majoritatea au reclamat distanța mică dintre clădirile lor și viitorul imobil.

Beneficiarii proiectului au precizat că sunt respectate toate cerințele legale și avizele de la autorități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *