Eveniment

Patru vieți vor fi salvate de organele unei fete de 19 ani din Dej

Alexandra, tânăra rănită grav în accidentul rutier care a avut loc vineri seara pe o stradă din Dej, s-a stins în cursul nopţii dintre 17-18 februarie, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj Napoca.

Însă durerea infinită a părinţilor acestui copil a fost transformată în speranţă pentru alţi semeni necunoscuţi. Prin decizia acestei familii greu încercate de a fi de acord ca organele fiicei lor să fie prelevate şi donate, alţi 4 bolnavi aflați pe listele de așteptare vor putea spune că s-au născut a doua oară prin transplant de cord, ficat şi rinichi. Totodată, alți pacienți vor duce o viață normală prin transplant de cornee şi ţesuturi osoase.

Echipa de prelevare ficat a Institutului Clinic Fundeni (Dr. Genady Vatachki, Dr. Gheorghe Potlog, as. Cezar Ioniţă) au adus speranţă unui pacient de 41 de ani, intervenţia salvatoare fiind realizată de echipa Dr. Vlad Braşoveanu, cu suportul indispensabil al echipei ATI. Rinichii au fost prelevaţi de echipa Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj (Dr. Dan Pop, Dr. Andrei Tomuţă), aducând o nouă şansă la viaţă prin transplant renal pentru alţi 2 pacienţi: un băieţel de 11 ani şi o tânără de 38 de ani. Inima tinerei donatoare a salvat viaţa altei copile, la Universal Hospital Dusseldorf, Germania. Echipa Spitalului Clinic Colentina, coordonată de Dr. Ştefan Păun, alături de Dr. Dan Bucur şi Dr. Dragoş Popescu, a prelevat ţesuturile osteotendinoase, care vor schimba în bine viaţa multor pacienţi care au nevoie de transplant ţesuturi. Corneea va fi transplantată la Spitalul Militar Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *