Din oras

Pata Rât arde, RADP ”piaptănă” clujenii cu explicații neconvingătoare

Rampa de gunoi a Clujului aduce anual profit de sute de mii de euro Regiei de Administrare a Domeniului Public, dar când ”piramida” lui Ion Pantelimon ia foc și produce dezastru ecologic, autoritățile nu au nici o explicație pertinentă. Reprezentanții RADP susțin că au luat toate măsurile pentru a preveni aceste incendii spontane, dar cu toate acestea, au fost luați complet prin surprindere miercuri, când rampa s-a aprins, din nou, pe întuneric.

Cum explică Doru Teodorescu, purtătorul de Cuvânt al Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj-Napoca ( RADP) incendiul de proprții de miercuri noaptea de la Pata Rât?

”Deocamdată nu știm de la ce a izbucnit, este în cercetare, presupunem că poate fi și o mână criminală, poate fi și autoaprindere. Este o cercetare pe rol. Noi am sesizat și instituțiile abilitate, deocamdată nu ne putem pronunța. S-a intervenit cu maximă operativitate și de azi-noapte, focul este controlat. Nu e vorba de o extindere a incendiului, e sub control ca toate celelalte care au fost și până acum. Noi luăm toate măsurile pentru a preveni genul acesta de evenimente. În rest, intrăm într-o zonă de speculații, că a ars aici, că a ars dincolo. Din punctul nostru de vedere sunt lucruri foarte concrete și chiar vrea să vedem care sunt cauzele” a declarat Doru Teodorescu.

Deocamdată, constatăm că măsurile luate între incendii, de către reprezentanții RADP, sunt cam apă de ploaie.

”Noi și până acum am prevenit. S-au montat camere pe aliniamentul rampei, s-a extins sistemul de iluminare, am încercat să rezolvăm cu împrejmuirea pentru că acolo sunt tot felul de oameni care taie gardul. Suntem ca Meșterul Manole. Noi am încercat niște măsuri și cu siguranță vom încerca mai departe, în funcție și de concluziile pe care autoritățile le vor trage. După fiecare eveniment se propune un plan de măsuri. Am pus la dispoziție camerele de luat vedere, colegii mei lucrează și se uită pe camere. Le vom pune și la dispoziția organelor de ordine. Dar nu vrem să acționăm pe impulsul momentului, ci să fie o treabă făcută ca la carte. Nu dusă la amânare, dar trebuie analizată foarte bine” a mai afirmat purtătorul de cuvânt al RADP, Doru Teodorescu.

Raportul de activitate al RADP, pe primul semestru al acestui an arată că de la bugetul local RADP a încasat 367.000 de euro pentru prestările de serviciu la platforma de depozitare a deșeurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *