De cartier

Parkingul de pe Primăverii, toaleta publică a boschetarilor. Poliția Locală nu vede nimic, deși dovezile sunt foarte vizibile și mirositoare

Parkingul subteran din Mănăștur, o investiție de 8,2 milioane euro, este mereu pe lista neagră a sesizărilor trimise de cetățeni către municipalitate. Cea mai recentă plângere arată că paznicii nu își fac treaba la modul serios și i-au lăsat pe oamenii străzii să transforme parkingul într-o toaletă publică. 

De peste cinci ani, interiorul parkingului Primăverii, pe care Emil Boc a vrut să-l facă un model pentru viitoarele parkinguri, generează izbucniri de revoltă din partea clujenilor care au abonament de parcare. Jegul și materiile fecale sunt cele mai frecvente probleme din parking, care ar fi cauzate de boschetari.

“Vă atașez câteva poze cu parkingul Primăverii, unde oamenii străzii își fac nevoile. Pentru ce mai sunt puși cei de la poliția comunitară să stea în biroul anexat parking-ului sau pentru ce este camera de supraveghere de la intrările în parcare?”, s-a plâns un mănășturean în data de 26 aprilie pe aplicația online MyCluj, unde primarul primește doleanțele cetățenilor.

Reporterul Ziar de Cluj care a mers la fața locului să verifice informația vineri dimineața, după ora 09.00, a constatat că cel mai mare parking din Mănăștur pare un loc abandonat deoarece ușa este deschisă pentru oricine și niciun paznic nu se afla la datorie. Ghereta paznicului era încuiată. Omul plătit din banii publici își savura cafeaua pe undeva sau mai punea geană pe geană pentru un pui de somn.

Mai mult, igienizarea parcării etajate – buba principală a parkingului care se tot sparge pe portalul primarului – dacă s-a făcut în această săptămână, nu se cunoaște. La aproape fiecare etaj al parcării există mărturii că au fost oameni ai străzii peste noapte acolo sau șoferi fără simț civic. Resturi alimentare, chiștoace de țigări și fecale umane decorează imensul spațiu în care intră mașini de zeci de mii de euro. 

”Această parcare trebuie să fie un model şi pe baza acestui model am construi încă vreo 2-3 în alte cartiere”, declara Emil Boc la o ședință de Consiliu Local din 2015.

Parkingul de cartier e un model întradevăr, dar de “așa nu”. Așa nu se administrează un parking în care investești 8,2 milioane de euro din bugetul public. Din respect pentru cetățeni, Poliția Locală ar trebui să țină sub control boschetarii care își fac veacul la parking, asta după ce vor fi în măsură să dea socoteală presei de activitatea lor în zonă. Marcel Bonțidean, șeful Poliției Locale nu cunoaște problema parkingului Primăverii pentru că nu a văzut nicio sesizare. Ce s-a întâmplat înainte de a ajunge el în funcția actuală, nu îl privește.

“Nu știu despre ce e vorba. Eu nu am primit nicio sesizare. Nu am nicio sesizare înregistrată. Eu nu am văzut. Nu mă întrebați ce a fost de-a lungul anilor, eu sunt de 6 luni la Poliția Locală, nu mă trimiteți în epoca de piatră”, ne-a spus Marcel Bonțidean, când i-am cerut un punct de vedere cu privire la sesizările cetățenilor.

Nici reprezentanții Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei nu se înghesuie să ne dea un răspuns pertinent și ne-au pus să urmărim răspunsul pe care îl vor da clujeanului care a făcut cea mai nouă plângere legată de parking.
„Nu știu să vă spun acum, oricum și pe MyCluj dacă nu s-a răspuns încă, înseamnă că urmează să se primească un răspuns. Să urmăriți. Da, există paznici”, ne-au informat reprezentanții Biroului Mass-Media. 
Jos pălăria, autoritățile competente pentru nepăsare! Pe banii publici s-a realizat parkingul și tot pe banii contribuabililor e administrat ca în țara nimănui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *