Din oras

Parking destinat studenților în Hașdeu. Cât costă un loc de parcare?

Noul parking Hașdeu urmează să fie recepționat (cu o întârziere de câteva luni), astfel că pe masa consilierilor locali se va afla regulamentul pentru închirierea locurilor de parcare. Acest nou parking este destinat în special studenților care vor avea dreptul să ocupe cea mai mare parte din cele 320 de locuri de parcare. 

Parkingul Hașdeu are 320 de locuri de parcare dintre care 318 locuri sunt destinate autoturismelor, iar 2 locuri sunt destinate motocicletelor și mopedelor.  

Conform protocolului de colaborare pe care Municipiul Cluj-Napoca l-a încheiat cu UBB, 238 de locuri de parcare sunt destinate studenților pe baza unui abonament anual al cărui cuantum se va reduce cu 10% din valoare unui abonament standard din parking destinat riveranilor.  

Din totalul celor 238 de locuri, 6 sunt destinate persoanelor care dețin un certificat de încadrare în grad de handicap.  

Zonele unde sunt parcările destinare studenților: Subsol – 26 de locuri, Parter – 38 de locuri, din care 6 locuri destinate persoanelor cu handicap, Etaj 1 – 44 de locuri, Etaj 2 – 44 de locuri, Etaj 3- 43 de locuri și Terasă – 43 de locuri.  

82 de locuri vor fi destinate altor categorii de solicitanți: Demisol 2 – 44 de locuri pentru vizitatori, din care 26 de locuri sunt pentru autoturisme și 14 locuri sunt destinate încărcării electrice și Demisol 1 – 42 de locuri destinate riveranilor.  

Dacă numărul solicitărilor venite din partea studenților UBB vor fi mai puține decât cele 238 de locuri alocate, diferența se va aloca studenților altor facultăți.  

Abonamentele pentru locurile de parcare se vor încheia anual, fără posibilitate de prelungire. Acesta va fi valabil de la data plății până la 31 octombrie a anului următor.  

Pentru locurile destinate vizitatorilor se va aplica taxarea orară.  

Studenții ar urma să plătească 103 lei/pe an pentru a beneficiar de un loc de parcare în Parkingul Hașdeu, sau 61,2 lei dacă locul este pe terasă.

Abonamente anuale parkinguri pentru riverani (cu excepția parkingului Moților și a locurilor de parcare cu ora, unde abonamentele nu sunt valabile):

– Abonamente pentru persoane fizice – riverani – 115 lei/an
– Abonamente pentru persoane juridice – 872 lei/an
– Abonamente pentru persoane fizice riverani – terasă – 68 lei /an
– Abonamente pentru persoane juridice – terasă – 234 lei /an
– Abonament de parcare pentru motociclete, mopede și biciclete – 52 lei/an

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *