Din oras

Parcul de distractii cu caluti si masinute, alungat de langa Parcul Central

Scris de 951

Dupa 30 de ani in care au distrat mii si mii de copilasi din Cluj-Napoca, administratorii parculetului de distractie dintre Parcul Central si Cluj Arena au fost somati de oficialii municipalitatii clujene sa elibereze terenul. Necajiti, oamenii au vrut sa isi vanda instalatiile, insa nu au gasit doritori, asa ca totul se muta in zona Expo Transilvania. 

Desi a iesit soarele si vara isi face simtita apropierea, in parculetul de distractii nu se mai aud rasete de copii, calutii si masinutele au fost impachetate si camioane lungi au inceput sa duca totul in cartierul Marasti. Acoperisul cortului in care erau a fost lasat in jos si pe el a fost prinsa o pancarta pe care scrie “Ne mutam la Expo Transilvania”. Niste vlajgani incarca bucati de instalatii intr-un camion, supravegheati de doamna Farcas, proprietara, alaturi de sotul ei, Nicolae Farcas. E amarata de ceea ce li se intampla, dar nu vrea sa dea declaratii, ca sa nu aiba probleme cu autoritatile.

Au distrat copii cu caluti si masinute timp de trei decenii, la inceput in Piata Abator si apoi langa Parcul Central. Si-au ipotecat locuinta ca sa isi poata achizitiona aparate performante. Contractul pe care il aveau cu primaria a expirat la inceputul acestui an, dupa care au fost somati sa elibereze terenul, pentru ca primaria sa isi poata amenaja un parc de role, din bani europeni. Nu li s-a dat un alt teren ca alternativa. In acel moment, cei doi clujeni au decis sa isi vanda instalatiile, pentru ca sa poata acoperi macar datoria la banca. Cum nu au si un teren al lor, nu au reusit sa faca vanzarea, asa ca isi muta parcul pe un teren privat de langa biserica din zona Expo Transilvania. 

Oficialii primariei nu au dat inca un raspuns in aceasta problema. ULTIMA ORĂ

 • Acum 35 mins In vizor
  EXTRACALIFRAGILISTIC! Cică Boc nu a întrunit majoritatea necesară în Consiliul local controlat de el și astfel nu a cumpărat sediul BCR… Măi, să fie, l-au sfidat ”pinguinii” și ”focile” sale?
 • Acum 57 mins Politica
  Preşedintele Iohannis a semnat decretul care conferă atribuții sporite polițiștilor locali pe drumurile publice. Adică orice ”Pristanda” angajat pe cumetrie în banul public, cu școală ”de Rutieră” cât trenul, are dreptul să ne tragă pe dreapta?
 • Acum 2 hours Analiza
  #ȘMENGEN: Tabloul Împăratului  Franz Josef, din crâșma doamnei Mullerova, e în continuare plin de rahat mâncat cu polonicul
 • Acum 4 hours Rautacisme
  CÂȚI DINTRE DUMNEAVOASTRĂ, DRAGI CLUJENI, VĂ PUTEȚI PERMITE 9000 DE LEI SĂ BEȚI O CAFEA CU EMIL BOC? Excepție ăia pentru care certificare ISO anti-mită se oprește la ușa Urbanismului de Cumetrie
 • Acum 4 hours Politica
  IAR S-A FÂSÂIT ”ROMÂNIA EDUCATĂ”. Cu o alocare de numai 2,1% din PIB pentru Educație, studenții amenință ci proteste publice ”față de nepăsarea clasei politice”
 • Acum 6 hours Eveniment
  Investiție de 2,41 de miliarde de lei: CFR a semnat contractul pentru electrificarea lotului 4 al liniei Cluj – Episcopia Bihor. Cu un obiectiv de toată jena: 160 de kilometri pe oră pe 47 de kilometri de cale ferată
 • Acum 6 hours In vizor
  Un director de la Direcția Județeană de Finanțe Cluj acuzat că ia bani în parcul de la Avram Iancu. ”Nu este adevărat acest lucru. Acolo sunt camere”
 • Acum 8 hours Eveniment
  ÎNCĂ O PĂDURE DE HÂRȚOAGE (că ”mijloace electronice”, din părți): Din 1 ianuarie 2023, contractele de închiriere vor fi înregistrate, obligatoriu, la ANAF
 • Acum 9 hours Din oras
  CLUJ: Primul muzeu etnografic din România împlinește un secol de la deschidere
 • Acum 23 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 1 day Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 1 day Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE