
Primarul Emil Boc nu are niciun fel de clemență pentru mai tânărul coleg de partid, Bogdan Pivariu, primarul din Florești. Boc a avut o ieșire extrem de critică în ședința Consiliului Local Cluj-Napoca, afirmând că nu este Clujul vinovat de nerealizările comunelor din preajmă, din cauza cărora părinții aduc copiii la școlile din Cluj-Napoca, punând presiune pe acestea.
„Populația municipiului Cluj-Napoca nu a crescut în ultimii zece ani. Dar cereți 100 de școli noi. Noi am făcut șase, mai facem încă patru. Atunci, de unde diferența? De unde avem presiunea asta școlară? Am fost în Baciu, în Apahida, în Florești. În Florești, unde sunt 80.000 de oameni, de abia acum primarul încearcă să facă față cu niște școli noi. Clujul plătește prețul incompetenței administrațiilor locale din preajmă care nu și-au sincronizat infrastructura rutieră și școlară cu nevoile lor. Cine plătește prețul oalelor sparte? Clujul? Ok, îl plătește că facem tot ce ne stă în putință. Că legislația permite ca cineva să își facă flotant și să pună presiune pe școlile din Cluj-Napoca, e vina municipiului? Nu este Clujul vinovat de nerealizările administrative în materie de infrastructură și educație ale comunelor din prejamă”, a declarat Boc.
Primarul susține că municipalitatea a făcut tot ce este omenește posibil pentru elevii și preșcolarii de la unitățile aflate în plin proces de reabilitare, însă a ținut să sublineze că acest disconfort este prețul plătit pentru condițiile mult mai bune din școli în următorii 50 de ani.
„Îngrijorările părinților, legitime, sunt prioritare pentru noi. Am păstrat un constant proces de comunicare cu conducerea școlilor și cu părinții pentru a ști ce se întâmplă. Trebuie să ne modernizăm școlile, trebuie să folosim cei 43 de milioane de euro gratis pe care îi avem acum și, la fel ca și atunci când îți zugrăvești baia, există un disconfort, dar doar prin înțelegere putem reuși. Condițiile atunci când îți zugrăvești o casă sunt diferite față de atunci când e pusă la punct, dar după ce se zugrăvește lucrurile arată mult mai bine. Tot ceea ce este omenește posibil se face. Înțelegem nemulțumirile, suntem atenți și receptivi la fiecare vorbă, la fiecare mesaj și încercăm să găsim cele mai bune soluții pe care le putem aplica. Aceste lucrări durează șase luni, maxim un an de zile, după care intrăm într-o altă logică. Vom avea alte condiții pentru 50 de ani de azi înainte”, a mai declarat Boc.
Vă reamintim, în ultimele zile au curs nemulțumirile părinților de la grădinițele și școlile aflate în renovare. Pe de o parte unii vor fi înghesuiți în săli prea mici, alții au fost relocați, iar alții vor învăța în zgomot de șantier.
Citește și: