In vizor

Ovidiu Florian, consilier local al PNL, acuzat ca a cerut bani pentru a permite construirea unui bloc in Cluj-Napoca

Un dezvoltator imobiliar il acuza pe consilierul local PNL, Ovidiu Florian ca acesta ar fi pretins bani pentru a permite construirea si receptionarea unui imobil in cartierul Zorilor. Consilierul Florian neaga vehement acuzatia afirmand ca la mijloc este o „smecherie imobiliara” prin care se incearca transformarea unor garaje in spatii de locuit.

In anul 2012 Cristian Rusu a demarat alaturi de sotia sa construirea unui imobil de doua etaje pe strada Viilor, la numarul 20. Dezvoltatorul imobiliar a afirmat ca inca de la inceperea investitiei, consilierul local Ovidiu Florian i-a bagat bete in roate prin numeroasele sesizari facute la Directia de Urbanism din cadrul Primariei Cluj-Napoca, sesizari fara sustinere decat aceea de a intarzia receptionarea cladirii.

„Mi-a pretins bani cand am inceput constructia unui P+2E retras pe terenul de pe Viilor nr. 20 asa, ca sa ma lase sa construiesc ce vreau. Si, intrucat, l-am trimis la plimbare pentru ca respect proiectul si legislatia in vigoare, din 2012 ma tine numai in reclamatii, sicane, mizerii. Ultima reclamatie este la Directia Urbanism. M-am saturat numai „sa incasez” din 2012 incoace”, a afirmat Cristian Rusu.

Pentru a solutiona problema si pentru a o aduce la cunostinta opiniei publice, Cristian Rusu a transmis o petitie adresata Politiei Locale, Serviciului Control Urbanism si Disciplina in Constructii si primarului Emil Boc.

In petitia semnata de catre Cristian Rusu, acesta explica modul in care consilierul Ovidiu Florian ii saboteaza investitia si reclama felul in care acesta a construit doua imobile aflate in vecinatatea parcelei pe care a inceput sa o construiasca in 2012. Cristian Rusu cere explicatii Primariei cum este posibil ca imobilele ridicate de catre Florian sa fie receptionate in conditiile in care nu au respectat prevederile Planului Urbanistic General al municipiului.  

„La adresa din Cluj-Napoca, strada Viilor, nr. 20, am edificat un imobil de locuinte colective cu 8 apartamente, avand regimul de inaltime S tehnic+D+P+Etaj 2 retras. Inca din anul 2012, cand au inceput lucrarile la acest santier suntem sicanati in mod sistematic de catre numitul Florian Ovidiu.

In ultima reclamatie depusa de catre acesta in numele Asociatiei de proprietari de pe Viilor nr. 20 B,C (sesizare pe care, de altfel, presedintele in functie al respectivei asociatii de proprietari, Ciorceri Petru Sorin, a refuzat sa o semneze si sa o stampileze, considerand-o netemeinica si tendentioasa in urma vizitei si documentarii efective pe teren la imobilul proprietatea noastra), se afirma faptul ca am fi realizat mai multe apartamente decat cele prevazute in autorizatia de construire. Imobilul edificat de catre noi are 8 apartamente, asa cum rezulta si din extrasele de carte funciara, cladirea nefiind destinata vanzarii, instrainarii, iar locurile de parcare pot fi asigurate in numar de minim 12 chiar in curtea imobilului, chiar daca garajului de la demisol i se poate da o alta destinatie.

Dorim sa fim informati si noi in mod public de catre Primaria municipiului Cluj-Napoca, cum a fost posibila edificarea unui mastodont de catre d-nul Florian Ovidiu la adresa Viilor, numarul 20 B,C, imobil autorizat – atentie – in zona UTR L3, conform vechiului PUG, unde erau posibile constructii cu regim de inaltime max. P+2 E si care a ajuns in final la nu mai putinde : S+D+P+2E+2 mansarde. Nu pot, totusi, sa inchei fara a face o remarca. Este de-a dreptul hilar sa privesti cele doua constructii, blocul enorm al domnului consilier Ovidiu Florian, edificat abuziv din absolut toate punctele de vedere, nu numai urbanistic, ci si al bunului simt, daca nu al celui estetic, pe de o parte si un modest P+2 retras”, se arata in petitia lui Cristian Rusu adresata primarului Emil Boc.

In replica celor afirmate de catre Cristian Rusu, Ovidiu Florian neaga vehement implicarea sa in sabotarea investitiei de pe strada Viilor, numarul 20 si considera ca, de fapt, la mijloc ar fi o „smecherie imobiliara” prin care familia Rusu incearca sa transforme cele doua garaje in apartamente. Totodata, Ovidiu Florian sustine ca nu a cerut niciodata bani de la Cristian Rusu, deoarece nu il cunoaste personal.

„Investitorul acela care construieste pe Viilor 20, dupa cate stiu eu, are darea in folosinta. Daca are darea in folosinta luata de anul trecut, cum sa ii pretind bani sa construiasca ce vrea el. Si eu pot sa spun ca m-a amenintat cu moartea in 2012, dar astea sunt povesti de adormit copiii.

Reclamatia nu am facut-o eu, ci reclamatia a facut-o Asociatia de locatari de pe Viilor 20 B. Asociatia de locatari este formata din locatarii unui imobil. In momentul in care din locatarii unui imobil 10, 8 au semnat acea petitie este sau nu o reclamatie in numele asociatiei? Doi la mana, dupa cate stiu eu, din ianuarie, nu mai este necesara stampila pe acte in Romania. Blocul pe care dansul il reclama ca l-am construit a fost construit si receptionat de Primarie in urma cu aproximativ 12 ani. Poate sa spuna ce vrea, dar eu il intreb pe acel domn care face tot felul afirmatii dubioase si chestiuni neadevarate despre mine, daca jos are garaje, pentru ca stiu despre ce reclamatie e vorba, pentru ca am semnat si eu acea reclamatie in calitate de locatar in blocul de pe  Viilor 20 B. Daca jos are garaje, si el a facut apartamente, asta este o situatie normala? A facut apartamente in acele garaje lucru care se poate vedea. Jos, la parter, unde trebuiau sa fie garaje sunt apartamente. Daca asta e o chestie normala, daca e normala chestia care a facut-o el, atunci l-am amenintat si eu cu nu stiu ce. Pe acest domn Rusu l-am vazut pe acolo, dar nu il cunosc, nu am facut cunostinta personal cu domnia sa. Dansul a cumparat acea proprietate autorizata, deci nu avea cum sa aiba o discutie cu mine si eu sa ii cer bani pentru a construi ceea ce vrea. Acea proprietate era autorizata. Dupa ce a facut receptia anul trecut, nu a avut nicio reclamatie, ca dovada ca a putut sa faca receptia, jos, in loc de garaje, a facut apartamente. El a receptionat cu garaje asa cum trebuia sa fie in proiect si, dupa ce a facut receptia, in loc de garaje a facut apartamente. Deci, este o smecherie imobiliara”, a declarat Ovidiu Florian.

In urma publicarii articolului consilierul local Ovidiu Florian a tinut sa ne transmita cateva precizari astfel incat cititorii sa aiba o imagine cat mai completa asupra situatiei de fapt.

1.Autorizatia pentru construirea imobilului in cauza a fost obtinuta de catre S.C.ALDI COM SRL , imobil cu 8 apt.D+P+2E+ER, autorizatie eliberata in 2010 

2.Terenul a fost achizitionat de numitul Rusu Cristian, nu cunosc anul achizitionarii, ce pot sa precizez este ca in 2013 i-a expirat AC din 2010, iar cu ocazia reautorizarii si a controlului efectuat de catre Directia Urbanism la adresa mentionata in cererea de AC, s-a constatat o prima nelegalitate , pentru care s-a intocmit un PV de contraventie pentru lucrari executate in afara autorizatiei, mentionez ca reautorizarea a fost facuta in 2013, probabil la expirarea celor 36 de luni de valabilitate a autorizatiei initiale.

3. Cladirea a fost receptionata in 2015 si intabulata iar ulterior , pe parcursul anului 2016 s-a facut schimbarea ILEGALA a destinatiei garajelor, fapt ce a dus la sesizarea depusa de catre asociatia de locatari.

Revenind la acuzele lansate de catre numitul RUS Cristian, precizez ca acuzatiile dansului reprezinta de fapt o incercare grosolana de manipulare si de disimulare a adevarului, o forma de presiune prin care incearca sa isi acopere „smecheriile imobiliare” facute in profund dispret fata de lege si vecinii domniei sale. Si tot in spiritul adevarului as pune o intrebare tehnica domnului investitor, daca autorizatia initiala a fost pentru D+P+2E+ER, cum s-a reusit interpretarea notiunii de demisol in asa fel incat sa se transforme intr-un nivel care sa nu aiba nici macar un singur centimetru sub nivelul solului, adica intr-un parter, si pe cale logica transformarea cladirii in P+3E+ER si o intrebare de context, citez, „locurile de parcare pot fi asigurate in numar de minim 12 chiar in curtea imobilului, chiar daca garajului de la demisol i se poate da o alta destinatie”. Sa intelegem ca domnia sa doreste transformarea garajelor in 4 spatii de locuire? „

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *