Politica

ORBAN A FĂCUT CIRC DEGEABA: Dan Vîlceanu a fost validat de conducerea PNL pentru funcția de ministru de Finanțe

Scris de 338

Ludovic Orban, încă preşedintele PNL, a condus şedinţa Biroului Permanent Naţional al PNL în care s-a discutat validarea nominalizării ca ministru de Finanţe a lui Dan Vîlceanu (propunerea premierului Cîţu), deşi toată dimineaţa s-a dat neinformat, apoi neinvitat.

„Premierul a făcut publică o propunere. Eu n-am mai întâlnit astfel de situații în care să fie convocat un BPN la 10.30 la ora 18. Unii colegi nu pot participa, deoarece a fost făcută întrunirea de pe o zi pe alta”, a spus Ludovic Orban.

Deputatul PNL, Dan Vîlceanu, a fost validat pentru a prelua portofoliul Ministerului de Finanțe, în cadrul Biroului Politic Național al PNL.

Procedural, premierul Florin Cîțu urmează să trimită propunerea către președintele Klaus Iohannis, iar ulterior Dan Vîlceanu va depune jurământul.

Tot în şedinţa Biroului Politic Național al PNL s-a votat o derogare de la prevederile statutare, prin care i se permite premierului Florin Cîțu să candideze la președinția partidului deși nu are cinci ani vechime în partid.

Pentru derogare au votat toți cei 49 de membri prezenți. Florin Cîțu și-a depus adeziunea la PNL pe 9 septembrie 2016.

Cine este Dan Vîlceanu, noul ministru de Finanţe: un traseist cu doctorat în economie şa “Facultatea” de Vest

Dan Vîlceanu a absolvit Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu în anul 1997, este economist de profesie și are și un doctorat făcut în cadrul Universității de Vest Timișoara – FEAA.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaților, Dan Vîlceanu are 49 de ani, este căsători și are 2 copii.

În perioada 2004-2016 a deținut funcția de economist și, respectiv, director economic la mai multe societăți comerciale.

Cât privește activitatea sa politică, acesta a fost, rând pe rând:

 • Președinte TSD Gorj 2006-2009
 • Secretar Executiv PDL Gorj 2011-2012
 • Prim-vicepreședinte PDL Gorj 2012-2013
 • Președinte PDL Gorj 2013-2015
 • Președinte PNL Gorj 2015-prezent

Funcţii, activităţi într-o organizaţie din administraţia publică centrală sau locală

2012-2016 Consilier Județean la Consiliul Județean Gorj

Potrivit declarației de avere, acesta deține mai multe terenuri în județul Gorj, 3 clădiri în județe Gorj și Timiș un autoturism BMW Seria 5 cumpărat în anul 2011. Are 2 credite în valoare de aproximativ 39.000 de euro. La capitolul “Titluri de stat”, deputatul a trecut suma de 731.501 de lei.

În ianuarie 2020, Adevărul scria că firma familiei lui Dan Vîlceanu, Trefo, a încheiat un contract în valoare de aproximativ un milion de dolari cu Complexul Energetic Oltenia (CEO). Parlamentarul susţinea că n-are nicio altă legătură cu societatea Trefo, în afară de faptul că de afacere se ocupă părinţii săi.

Trefo este „abonată” la bani de la companiile de stat, având în trecut contracte cu: CET Govora, Compania Locală de Termoficare Colterm, Complexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia.ULTIMA ORĂ

 • Acum 9 hours Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 13 hours In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 17 hours Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 17 hours In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 1 day In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 1 day In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 2 days Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 2 days Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 2 days Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
 • Acum 2 days Din oras
  Emil ”OSĂ” Boc și-a sos ”Ecoul” și ”Inutilul” pe stradă să se tragă-n chip cu niște puble de gunoi inteligente. Cel mai inteligent lucru la aceste pubele este afacerea de cumetrie prin care au fost achiziționate de la ex-penelistul Doru Stoica
 • Acum 2 days Politica
  PSD: Nu susținem diminuarea schemei de compensare a prețurilor la energie, ci reglementarea pieței
 • Acum 3 days FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE