FOTOGRAFILA

OPULENŢĂ PROCENTUALĂ LA TURNUL POMPIERILOR: Din 2019 imediat este gata. Între timp Emil Boc îi numără procentele de realizare, mai ceva ca cotele apelor Dunării

În loc să ne piardă vremea cu tot fel de promisiuni azvârlite eterului din faţa unor microfoane prietenoase, Emil Boc mai bine ne-ar da cotele exacte ale realizărilor proiectelor aflate în derulare şi pe care le raportează, mult după expirarea termenului de execuţie (finalizare, predare-primire) în cote procentuale.

Cer frumos s-ar auzi de la megafon, în staţiile CTP: „Aici Emil Boc, Cluj-Napoca, la semnalul următor vă dăm cota procentuală exactă a realizării proiectelor Clujului. Bip-bip-bip! Someşul navigabil: zero procente, staţionar; Clădirea Filarmonicii: zero procente, staţionar; Amenajare Cetăţuie: zero procente, staţionar; Cartierele Tineretului: zero procente, staţionar; Decongestionare trafic: minus 75 la sută, în scădere; Sinecuri din bani publici pentru cărătorii mei de geantă: plus sută la sută, în creştere; Mite salariale în Primăria Cluj-Napoca, sporuri de osânză: plus sută la sută, în creştere; La Terenuri: 99,99 perioadă 99 la sută realizat, dar mai se ofileşte iarba; Pădurea clujenilor: hahaha, sută la sută ţeapă, într-un colţ uitat de Cluj, dar măcar am îmbunătăţit imobiliar zona de vile din zonă; Cimitirul Moş Ion Roată: sută la sută ţeapă pentru clujeni, sută la sută realizare drum asfaltat la investiţia imobiliară a Elenei Udrea, realizat” Şamd.

În ceea ce priveşte Investiţia Turnul Pompierilor care s-a pornit în 2018 şi pe care sinecuristul lui Boc, Cîmpeanu o declara gata în 2019, acesta este gata, azi data din 2022, în proporţie de te miri cât la sută. Dar nu asta este problema cât faptul că acest Ovidiu Cîmpeanu, care-i cară geanta lui Emil Boc de 15 ani, e dat mare expert în fonduri europene, de aceea a fost şi paraşutat secretar de stat în ministerul care se va ocupa de furgăsirea banilor din PNRR.

Ori, Turnul Pompierilor este unul dintre nenumăratele exemple de proastă gestionare a fondurilor europene atrase de municipalitatea clujeană şi returnate, că au clujenii bani, fără ca cei care şi-au luat salarii din aceste proiecte fâsâite să fie penalizaţi în vreun fel. Şi vorbim despre proiecte gen pistele de biciclete, care pornesc de nicăieri, să se ducă niciunde, gen drumul de acces la CREIC – 1,5 kilometri abia realizaţi în 7 ani, dar musiu Boc vrea metrou… Şamd

Contractul de finanțare a proiectului „Revitalizarea «Turnului Pompierilor»” a fost semnat în 13 noiembrie 2018. Suma asigurată de Uniunea Europeană a fost de 9.293.437,75 lei (91%), iar aportul Primăriei Cluj-Napoca, în calitate de beneficiar al investiției, a fost de 922.099,65 lei (9%), pentru un total de 10.215.537,40 lei. Finanțarea vine prin Programul Operațional Regional 2014-2020, fiind semnat în cadrul Axei 5, Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural – pentru proiecte nefinalizate.

Cum sună faptul că proiectul trebuia finalizat în 2020? Sună a returnare de fonduri.

În rest, cum scria Ziar de Cluj în aprilie 2022: După patru ani de aruncat banii, şantierul Pompierilor mai avea nevoie de încă 8 luni de lucrări. Noul termen de realizare = NOIEMBRIE 2022.

Azi ne uităm la „realizări” şi realizăm că, după trei luni de la cererea unui nou termen pentru finalizarea lucrărilor, acestea au avansat cu un procent pe care am dori să ni-l comunice Emil Boc.

Că noi vedem realizări „tot pe loc, pe loc, pe loc, să răsară busuioc” – să aibă ce drege municipalitatea din vorbe.