Din oras

Oncos a intrat in insolventa

Reteaua de 44 de magazine a Oncos Grup din Cluj a intrat in insolventa, anunta compania printr-un comunicat de presa. Oncos Grup, producator si distribuitor de carne de pui, oua, paine si produse de patiserie se restructureaza, punandu-se accent pe pastrarea locurilor de munca, a structurii centrelor de productie si a celor de distributie si vanzare.

„Necesitatea restructurarii vine in contextul scaderii puterii de cumparare a populatiei si a lipsei unei finantari corespunzatoare a afacerii, care au cauzat un dezechilibru financiar companiei. Decizia are ca obiectiv insanatosirea afacerii, care sa ii permita sa isi continue activitatea in mod avantajos pentru clienti, parteneri si furnizori, si profitabil pentru companie”, se arata intr-un comunicat al companiei, citat de Mediafax.

Restructurarea afacerii vine la solicitarea societatii, reprezentantii Grupului au cerut intrarea in insolventa a firmei Oncos la Tribunalul Cluj.

“Planul de reorganizare al afacerii include cresterea cu circa 25% a capacitatii de productie si procesare a carnii de pasare. Astfel, in cadrul unui „parteneriat strategic”, vor fi puse in functiune inca 12 hale de crestere a pasarilor, cu o capacitate totala de 1,3 milioane capete pe an. Capacitatea totala de crestere si procesare a grupului va depasi 6,3 milioane capete anual, dupa ce in 2013 a crescut cu 6% fata de anul anterior. Oncos Grup ocupa locul 10 pe piata nationala in privinta numarului de pui de carne crescuti in fermele proprii, iar capacitatea totala de crestere si procesare este in prezent de peste 5 milioane de capete pui de carne pe an, mai arata sursa citata.

Grupul Oncos a incheiat anul 2013 cu o cifra de afaceri de peste 148 de milioane de lei.

Oncos va construi in Floresti un ansamblu rezidential cu 18 imobile in care vor fi 700 de apartamente pe un teren de aproximativ 9 hectare, informeaza florestistiri.ro.

Pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Floresti din 10 aprilie exista un proiect de hotarare pentru “aprobarea documentatiei pentru PUZ „ Construire ansamblu rezidential cu regim de inaltime de la P+E la P+7E, situat an localitatea Floresti, str. Abatorului, f.n., beneficiar SC ONCOS SRL”.

“ONCOS intentioneaza sa construiasca 18 imobile de locuit, cu regim de inaltime S+P+4, S+P+5, P+7 (in sistem piramidal), in total 700 de apartamente, pe o suprafata de 64.585 metri patrati (inclusiv garaje), la care se adauga spatiu demisol cu destinatie garaje pentru alte 390 de masini. Ansamblul este completat de zona destinata Servicii – Birouri – Comert, cu imobile regim de inaltime P+4, S+P+5, S+P+6, pe o suprafata totala de 26.680 metri patrati, cu locuri de parcare pentru aproximativ 300 de autoturisme”, arata sursa citata.

Foto: ziuadecj.realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *