Din oras

Omul Paiangan, suparat foc pe Emil Boc

Omul Paiangan este tanarul clujean Mircea Boldi, care a amenintat anul trecut in repetate randuri ca se sinucide si a fost salvat de fiecare data de edilul Emil Boc. Primarul-erou intervenea de fiecare data si scaldandu-se in lumina reflectoarelor il convingea pe Omul Paiangan sa coboare de pe cladirile pe care se cocotase. Asa a avut loc si intalnirea de la Primarie in miez de noapte, in care Emil Boc i-ar fi promis lui Boldi ca il ajuta sa obtina o locuinta sociala. Intre timp Mircea Boldi a fost evacuat din subsolul din centru si de sapte luni, spune el, locuieste in strada. Pe Emil Boc l-a mai vazut in decembrie pe strada, cand edilul i-a dat niste bani si i-a urat sarbatori fericite.

Ne intalnim cu Omul Paiangan tot in centru, isi face veacul prin zona clinicilor, unde mai are ocazia sa se incalzeasca pe holuri. Are hainele murdare, e nebarbierit si tine o cafea calda in mana.

“Am ramas cu ce am pe mine, nu mai am mobila, nu mai am nimic. Cu executorul m-au scos afara. Asa arat cum nu am mai aratat niciodata”, spune el inainte sa isi spuna marea suparare.

Foto: citynews.ro

“Cea mai mare suparare e pe domn’ primar, ca nu mi se da si mie o locuinta. Am cinci milioane opt sute, daca as avea opt milioane pe luna mi-as lua apartament sau o garsoniera.  M-a dezamagit foarte mult. Nu ajuta pe cine trebe, ajuta tocmai pe care nu merita”, continua Boldi.

Are lacrimi in ochi cand vorbeste despre Craciun si cum doarme prin zonele dosite din curtile spitalelor. Spune ca si-a pus toate sperantele in cuvantul lui Emil Boc in vara, atunci cand primarul i-a promis ajutor.

“Drept sa zic atunci, dupa discutia din primarie, mi-am zis Gata, ma ajuta, imi da o locuinta!, dar vad ca e numai cu promisiunea. Mi-am schimbat foarte mult parerea despre el”, spune Omul Paiangan cu amaraciune.

Inainte de Anul Nou s-a intalnit cu primarul pe strada: Mi-a dat 50 de lei si m-a intrebat ca sunt tot pe drumuri. Unde sa fiu? Mi-a urat sarbatori fericite”, spune Boldi.
Intrebat ce i-ar spune primarului daca ar mai avea ocazia sa il intalneasca Omul Paiangan nu sta pe ganduri:

“I-as spune: La multi ani! Dom’ primar cand imi dati casa?”. Stie si ce raspuns ar primi: “Gasim o solutie, facem – asta e vorba lui”, mai spune el.

S-a agatat de speranta primirii unei locuinte, mai ales ca anul trecut si-a depus un dosar in acest sens. Vazandu-se respins este si mai dezamagit.

“Dosarul lui Mircea Boldi a fost considerat neeligibil de comisia de evaluare pentru ca era incomplet. Si-a depus tardiv o adeverinta care dovedeste ca are un anumit grad de handicap si care i-ar fi putut mari punctajul, insa comisia nu a acceptat niciun act depus dupa data limita de 31 iulie. Daca isi reinnoieste dosarul pana in 31 iulie anul acesta, poate fi luat in considerare pentru lista de prioritati din anul viitor”, a explicat Oana Buzatu, purtatorul de cuvant al Primariei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *