In vizor

Omul de afaceri Ovidiu Turcu ridică două imobile de 7 și 9 etaje, în locul Dacia Service de pe Dorobanților

Omul de afaceri clujean Ovidiu Turcu renunță la service-ul auto pe care îl deține pe Calea Dorobanților, iar în locul acestuia va dezvolta două imobile: o clădire de biroruri și o clădire de locuințe.

Investitorul își propune dezvoltarea unui ansamblu mixt format din două corpuri de clădire cu regim mare de înălțime, corpul A cu acces din strada Dorobanților, având funcțiunea predominantă de birouri (1-3S+P+7E+R) și corpul B cu acces din strada Episcop Nicolae Ivan având funcțiunea de locuire și parking 1-2S-4D+P+9E).

”Investitorul privat este decis să dezvolte un Proiect imobiliar pe imobilul teren situat în municipiul Cluj-Napoca pe strada Dorobanților nr. 85. Având în vedere că terenurile sunt localizate în apropierea centrului orașului, investitorul propune schimbarea utilizării actuale (service auto) în funcțiuni adecvate zonei, adică birouri, locuințe, spații comerciale”, se menționează în referatul de aprobare.

75 de locuri cu abonament, puse la dispoziția publicului larg

Se estimează un necesar de 275 de locuri de parcare, iar investitorul propune suplimentarea cu 75 de locuri de parcare care vor fi puse la dispoziția publicului în regim de parcare cu plată, în acest fel se va asigura acoperirea nevoilor de parcare din zonă, în special pe timpul zilei pentru persoanele care vin la firmele și instituțiile din apropiere.

De asemenea, va fi reaizată o cale de trecere (trotuar, scări și iluminat) care va asigura legătura pietonală între ansamblul din strada Dorobanților și strada Episcop Nicolae Ivan, care va fi cedată cu titlul gratuit Consiliului Local. Investiția va aduce cu sine o schimbare urbanistică și de impact vizual asupra zonei. De asemenea, se vor crea noi locuri de muncă și vor fi atrase firme care utilizând spațiile de birouri vor degreva alte zone foarte aglomerate.

Se va asigura accesul neîngrădit la promenadă și spațiile verzi din interiorul ansamblului. Valoarea investiției este de 116.286.775 lei.

Proiectul este dezvoltat de către omul de afaceri clujean Ovidiu Turcu, prin firma pe care o deține Sc Service Automobile 2. Firma a avut în 2018 o cifră de afaceri de 5,2 milioane de lei și profit de 869.529. Planul Urbanistic zonal de restructurare a zonei se află în acest moment în dezbatere publică, iar cei interesați pot trimite sesizările, observațiile, punctele de vedere până în 4 mai. Ulterior dezbaterii publice, proiectul va trebui votat în cadrul Consiliului Local Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *