Din oras

Oficial, lucrările de pe șantiere sunt „monitorizate” de autorități. În teren, se muncește ardelenește FOTO

Scris de 182

Potrivit reprezentanților administrației locale, proiectele de infrastructură aflate în derulare decurg conform calendarului stabilit: „Pe fiecare șantier avem monitorizată situația astfel încât să poată fi încheiate lucrările care pot fi terminate în perioada de toamnă, conservate pe perioada iernii și, evident, finalizate la timp. 

Acolo unde nu merge treaba, reziliem”, a afirmat primarul Emil Boc în cadrul unei intervenții la un post de radio local. 

șantier Bulevardul 21 Decembrie 1989

Joi, în jurul orei 10 AM, pe o bună parte a șantierului deschis în centrul Clujului pe Bdul 21 Decembrie 1989 se muncea ardelenește: muncitorii erau scumpi la vedere, iar clujenii își făceau loc pe „trotuarele” sparte, printre marcaje și cabluri abandonate…

Modernizarea Bulevardului 21 Decembrie 1989 

Valoarea proiectului este de 41,7 MILIOANE de lei, fără TVA. Parțial, finanțarea este acoperită din fonduri europene.

Durata de execuție este de 13 luni, conform contractului. 

CITEȘTE ȘI: Viceprimarul Dan Tarcea: Ploaia ar putea prelungi șantierul din centrul Clujului

Potrivit asigurărilor făcute de autoritățile locale, termenul de 15 Aprilie 2022 va fi respectat, iar toate lucrările vor fi încheiate. 

CITEȘTE ȘI: Lucrările de pe Bdul 21 Decembrie 1989 au transformat trotuarul în șantier și au scos pietonii pe carosabil

În martie 2020, administrația locală deschidea, alături de firma Diferit SRL, șantierul de pe Bdul 21 Decembrie 1989.

Obiective:

realizare benzi dedicate transportului public în comun-etapa 1 (inclusiv lucrări de infrastructură, amenajarea spațiului public, semaforizare, iluminat public și mobilier urban.

Cele 4 tronsoane supuse procesului de modernizare alcătuiesc B-dul 21 Decembrie 1989 (între Piața Unirii și Biserica Sfântul Petru/ strada Buftea) și strada David Ferenc (între B-dul. 21 Decembrie 1989 și strada Brassai Samuel).

Tronsonul 1: B-dul. 21 Decembrie 1989 (între Piața Unirii și Prefectura), inclusiv str. David Ferenc
Tronsonul 2: B-dul. 21 Decembrie 1989 (intre Prefectura si Regionala CFR)
Tronsonul 3: B-dul. 21 Decembrie 1989 (între Regionala CFR și The Office)
Tronsonul 4: B-dul. 21 Decembrie 1989 (intre The Office si Biserica Sf. Petru)

Zona studiată se află în centrul municipiului Cluj-Napoca, are o suprafață de aproximativ 43.130 mp și este alcătuită din B-dul. 21 Decembrie 1989 (între Piața Unirii și Biserica Sfântul Petru/ Buftea) și strada David Ferenc (intre B-dul. 21 Decembrie 1989 și str. Brassai Samuel).

Străzile care urmează să fie modernizate au o lungime totală de 1.698 m.

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 3 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 5 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 6 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 6 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 8 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 8 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 10 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 11 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 23 hours Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE