Din oras

Oferta unui clujean de a instala gratuit aparate de monitorizare pe elicopterele SMURD, ignorata de Raed Arafat

Scris de 3,077

Dupa accidentul din Apuseni, un clujean s-a oferit sa instaleze gratuit echipamente de monitorizare pe aparatele de zbor ale sistemului medical romanesc. Intentia sa a fost insa ignorata de Raed Arafat, pe atunci secretar de stat in Ministerul Sanatatii. Aproape un an mai tarziu, reprezentantii ministerului nu s-au sinchisit inca sa trimita un raspuns scrisorii sale.

“Dupa accidentul din Apuseni, i-am trimis domnului Raed Arafat o scrisoare in care imi aratam disponibilitatea de a instala gratuit echipamente de monitorizare pe aparate de zbor, cu scopul de a putea evalua corect eficienta sistemului si aplicativitatea lui la nivelul intregului serviciu medical aerian de urgenta al Romaniei. Eu mi-am aratat disponibilitatea, am lasat numarul de telefon si asa mai departe, dar nu am primit niciun fel de raspuns. Avem cateva puse pe niste planoare, nu afecteaza cu nimic echipamentele de zbor, nu inteleg de ce nu ne-au raspuns pana acum”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, Voicu Oprean, CEO la AROBS Transilvania Software.

Acesta spune ca e in continuare interesat de aceasta solutie, daca oficialii ministerului o sa binevoiasca sa raspunda la scrisoarea trimisa in urma cu un an.

Cu o avere de 5 milioane de euro, clujeanul Voicu Oprean se afla pe locul 452 in Topul Forbes

Omul de afaceri clujean a infiintat, in 1998, Arobs Transitvania Software, o companie ce ofera solutii eficiente pentru industrii cum ar fi turismul, transporturile, automatizarea fortei de vanzari, localizarea parcurilor auto, navigatie GPS, servicii financiare, sanatate, automotive, retail, potrivit informatiilor disponibile pe site-ul companiei.

In prezent, Arobs Transilvania Software are patru birouri locale (la Cluj, Bucuresti, Iasi si Oradea) si doua internationale, in Chisinau (Republica Moldova) si Budapesta (Ungaria) si are un portofoliu de clienti din 14 de pe trei continente (Europa, America si Asia). In anul 2013, compania Arobs a avut o cifra de afaceri de 10,2 milioane de euro, cu 1,5 milioane de euro mai mare decat in aceeasi perioada a anului 2012. Profitul a inregistrat anul trecut o crestere de aproape 100.000 de euro fata de anul 2012, ajungand la 574.000 de euro.ULTIMA ORĂ

 • Acum 15 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 16 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 17 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 18 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 1 day In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 2 days In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 2 days Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE