De cartier

O stradă din cartierul Între Lacuri se urbanizează cu un ansamblu de zece blocuri de locuințe

«Restructurarea urbană» ajunge și în cartierul Între Lacuri, unde urbaniștii din Primăria Cluj-Napoca analizează solicitarea de urbanizare a străzii Dionisie Roman și realizarea unui număr de 10 imobile (blocuri) de locuințe colective ce vor cuprinde la parter și alte funcțiuni decât locuirea, dar și imobile de servicii publice și de interes public, din care un imobil cu destinație de creșă/grădiniță.

Beneficiarii Planului Urbanistic Zonal (PUZ) de urbanizare a străzii Dionisie Roman, din cartierul Între Lacuri, sunt sc Cristal Turism srl și sc Someșul Cald Producție srl. 

Cristal turism a fost înființată în urmă cu 18 ani, administrată de Ioan Iulian Salanță. Obiectul de activitate al firmei vizează lucrări de construcție a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. În 2020, firma înregistra un număr de 8 angajați. La o cifră de afaceri de 13406649 eur, firma înregistra în 2020 un profit net în valoare de 5794269 eur. 

Somesul cald productie funcționează din 1994, fiind administrată de Erika Gertrude Crișan, firma fiind specializată în transporturi rutiere de mărfuri. În 2020, firma înregistra un număr de 15 angajați. La o cifră de afaceri de 8961289 eur, firma înregistra în 2020 un profit de 3659162 eur.

Proiectul este înaintat analizei din inițiativa primarului. 

Potrivit documentației, ansamblul de locuințe colective este format din 10 imobile/clădiri.

Pentru clădirile comune, înălțimea maximă la cornișă – 18 m. 
Regim de înălțime – (1-3)-S-P-4E-R.

Pentru clădirile de colț, înălțimea maximă – 25 m.
Regim de înălțime – (1-3)-S-P-6E

Proiectul prevede organizarea circulațiilor, cu accese pietonale și carosabile pentru locatari, iar staționarea autovehiculelor se va organiza în interiorul parcelei, în garaje subterane. 

Clădirile destinate serviciilor de interes public vor cuprinde funcțiuni administrative și de învățământ (creșă/after school), funcțiuni de sănătate (cabinete medicale).

Ansamblul de locuințe colective cu dotări este propus pentru un teren situat în cartierul Între Lacuri, delimitat de str Dionise Roman și incinta școlii generale Alexandru Vaida Voievod. 

Teritoriul total reglemnetat prin PUZ este de 21.455 mp. 

Documentația privind urbanizarea str Dionisie Roman se află în analiza reprezentanților Primăriei până la începutul lui martie 2022. 

 

 

 

foto: ilustrareansambluimobiliarclujnapoca 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *