Din oras

O nouă fabrică de bere artizanală în Cluj după o investiție de 10 milioane de euro

Producătorul Ursus Breweries România (UBR) a investit peste 10 de milioane de euro într-o nouă fabrică de bere artizanală în Cluj-Napoca, numită Bârlog. Compania are acolo un pub şi un magazin de suveniruri.

Ursus Breweries este lider pe piaţa berii din România și cu afaceri de 2 mld. lei (circa 420 mil. euro) în 2019 şi trei fabrici pe plan local.

„Este o fabrică construită de la zero de noi, în care compania a investit 10 milioane de euro în ultimele 18 luni. Consumatorii cereau o astfel de fabrică, dar a fost şi o iniţiativă internă, pentru că voiam să facem ceva diferit.

Acum se ocupă 17 persoane de acest start-up, iar feedbackul clienţilor a fost pozitiv pentru început. Suntem deschişi şi la colaborări cu mici producători de bere, pentru că vrem să vindem în magazinul nostru şi produse de la competitori“, a spus Dragoş Constantinescu, preşedintele Ursus Breweries.

Momentan, compania are acolo doar trei variante de bere, dar în noiembrie va mai scoate sortimente noi pe piaţă, notează zf.ro. UBR este lider pe piaţa berii din România, cu afaceri de 2 miliarde de lei în 2019 şi trei fabrici locale.

În acest an, compania a finalizat investiţia într-o nouă linie ce a prevăzut creşterea capacităţii fabricii din Braşov şi într-un depozit modern.

„Investiţiile noastre anuale sunt majore şi continuăm să investim în România“, a menționat oficialul UBR.

Prin majorarea de producţie, compania vrea să crească şi exporturile directe.

În urmă cu trei ani, Ziar de Cluj semnala autorizarea tranzacției de peste 7 miliarde de euro prin care berarul japonez Asahi prelua activele SABMiller din Europa Centrală și de Est, inclusiv Ursus Breweries, producătorul renumitei beri Ursus. În România, SABMiller figura prin intermediul Ursus Breweries, cu trei fabrici de bere – în Brașov, Buzău și Timișoara și o linie de producție de capacitate mică în Cluj.

CITEȘTE ȘIUrsu(s) de Japonia. Una dintre cele mai populare beri, produsă la Cluj, va fi comercializată de japonezi

Fosta fabrică de bere Ursus din Cluj, cu o istorie de 135 de ani, a fost închisă în 2010 și demolată, în urma unei cereri reduse și a costurilor mari de producție. 

CITEȘTE ȘIFirma care a daramat Fabrica de Bere Ursus devine “demolatorul” oficial al Primariei

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *