In vizor

O judecătoare de la Curtea de Apel Cluj, ținta unei petiționare. Sesizări scrise noaptea și ”la cafea”

 

În urmă cu două săptămâni, la câteva zile de la protestele violente din București, o procuroare de la Argeș a devenit cunoscută după ce a criticat afirmațiile făcute de judecătoarea Curții de Apel Cluj, Adina Daria Lupea, care susținea că acțiunea jandarmilor a fost justificată.

 

Certurile dintre cele două le puteți urmări aici și aici. Însă, în timp ce taberele de susținători ale celor două magistrate comentau pe paginile de socializare ale acestora, Adina Daria Lupea a devenit ținta celor din spatele #Rezist. Oliviana Ursuleac, o petiționară anti PSD, a înregistrat mai multe sesizări către Consiliul Superior al Magistraturii, prin care cere ca judecătoarea Adina Daria Lupea să fie cercetată și sancționată disciplinar.

„Comportamentul doamnei judecător Lupea este un comportament depravant și vă rog să vă autosesizați și să luați măsuri. Iau în considerare să deschid o acțiune civilă pentru denigrare contra judecătoarei Lupea”, explica în sesizare, Oliviana Ursuleac.

Femeia a început o serie de postări pe Facebook în care o poreclește pe Lupea și prin care se laudă că are ”material” pentru încă patru sesizări, pe lângă cele cinci trimise deja pe mail-ul Consiliului Superior al Magistraturii.

„ Am văzut postările cu sesizările respective, formulate de Oliviana Ursuleac. Cred că a scris vreo șase. Azi noapte a tot scris sesizări împotriva mea. Le scrie și le pune pe Facebook. Toate sunt în același ton. Femeia aceea e membru #rezist, asta am înțeles din pagina ei de Facebook. Mi se pare deplasat gestul ei. Nici intervenția doamnei procuror Diaconu nu mi s-a părut ok. Mă rog, fiecare are dreptul la petiționare, categoric. Însă, deja cred că am luat-o pe altă parte. Eu cred că Inspecția Judiciară are alte chestii mai importante de făcut, decât să citească șase sesizări sau petiții împotriva mea, pe zi”, explică judecătoarea Lupea.

Întrebată dacă aceste acțiuni îi afectează reputația, judecătoarea Lupea răspunde: „Depinde câtă importanță se dă acestei chestiuni. Văd că atacurile continuă. Nu mi se pare normal să fiu făcută în toate felurile”.

Inspecția Judiciară: Nu o anchetăm pe Daria Lupea!

Prima sesizăre trimisă de Ursuleac către CSM datează din 12 august. Poziția oficială transmisă de reprezentanții Inspecției Judiciare constă în faptul că nu s-au autosesizat cu privire la opiniile exprimate de Adina Daria Lupea și că sesizările formulate de Ursuleac nu îndeplinesc condițiile de formă. Prin urmare, CSM nu a repartizat mail-urile susținătoarei #rezist către Inspecția Judiciară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *