Din oras

O groapă adâncă, prost semnalizată, uitată de Primărie chiar pe trotuarul de lângă Liceul Avram Iancu – FOTO

Scris de 243

Trotuarul de pe strada Onisifor Ghibu a fost spart pentru lucrări de montaj rețele chiar în dreptul liceului Avram Iancu. La o lună de la debutul școlii groapa este încă acolo, neacoperită, iar elevii o ocolesc pe stradă. 

Trotuarele de pe acea stradă sunt adesea greu de folosit de către pietoni, iar problema este cu atât mai gravă cu cât pe acolo circulă sute de copii care merg la liceul Avram Iancu.

Chiar în apropierea școlii o groapă mare rămasă în urma unor lucrări se întinde pe tot trotuarul, astfel că se poate circula doar pe carosabil. Banda de semnalizare de pe o parte a gropii a dispărut, astfel că un copil cu nasul în telefon poate foarte ușor să nu vadă pericolul. Trecerea pentru pietoni este mai jos de groapă, astfel că dacă elevii vor să traverseze în siguranță, inevitabil trebuie să meargă pe stradă pentru a ocoli groapa.

O altă problemă este faptul că elevii au la dispoziție trotuarul doar pe o singură parte a străzii, deoarece celălalt este ocupat de mașini. De altfel, și pe partea cu liceul trotuarul este liber doar pentru că există gard care nu permite accesul mașinilor.

Surprinzător, Poliția locală a făcut verificări pe strada Onisifor Ghibu, dar nu a găsit mașini parcate pe trotuar. Îi ajutăm noi pe polițiștii locali cu poze, dacă ei nu au văzut mașinile de pe trotuar. O fi făcut verificări târziu în noapte când toată lumea a plecat spre casele lor, pentru că altfel era imposibil să nu găsească mașini pe trotuar.

”La momentul controalelor efectuate de poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Trafic Rutier în perioada 09-11.10.2019, pe strada Onisifor Ghibu nu au fost depistate autovehicule oprite/staționate neregulamentar pe trotuar”, transmite primăria Cluj-Napoca.

Părinții au făcut mai multe sesizări către municipalitate, semnalând că respectiva groapă este prezentă pe trotuar cu mult timp înainte să înceapă noul an școlar. Primăria le-a comunicat că se desfășoară lucrări de montaj rețele, după care se vor face reparații. Această promisiune datează deja de mai mult de o lună. Între timp groapa este tot acolo. Acum nimeni nu mai lucrează nimic, nu mai erau muncitori în zonă, dar groapa nu a acoperit-o nimeni. Până la refacerea trotuarului ar trebui să se ia în calcul acoperirea acelei spărturi.ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 15 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 17 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 17 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 1 day In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 2 days In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 2 days Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE