Sanatate

Numarul cazurilor de COVID-19 din Cluj este acum la nivelul perioadei 24-25 mai. Ce mesaj are primarul Emil Boc pentru populatie

Numarul persoanelor infectate cu coronavirus din judetul Cluj este in usoara crestere in ultima perioada. Deocamdata situatia este sub control pe tot teritoriul judetului, dar evolutia situatiei depinde foarte mult de comportamentul populatie, avertizeaza conducerea Primariei Cluj-Napoca.

Ultimele date prezentate in aceasta dupa amiaza de primarul Emil Boc arata ca astazi in judetul Cluj sunt 78 de cazuri active. Dintre acestea, 32 sunt din municipiul Cluj-Napoca.

„Putem observa o crestere usoara in ultima perioada in judet, de la 43 la 44 la 50, 60, 71 și 78 de cazuri pozitive de coronavirus. In 2 aprilie, aveam 57 de cazuri, apoi in 15 aprilie a crescut la 120 de cazuri, apoi 189 de cazuri la trecerea de la starea de urgență la starea de alertă. Practic acum suntem la 78 de cazuri, undeva echivalentul perioadei 24-25 mai. Aceasta ne spune că este nevoie, in continuare, de foarte multa responsabilitate si prudenta. Total persoane decedate sunt 36, inclusiv din alte judete”, a declarat Boc.

Potrivit conducerii Primariei, este necesara in continuare purtarea echipamentului de protectie pentru a evita raspandirea cazurilor.

„Recomandarile autoritatilor sunt foarte clare. Noua normalitate cu prezenta coronavirus va mai dura. In consecinta, fac apel in continuare la responsabilitatea individuala si colectiva a fiecarui clujean. Datorita comportamentului foarte bun al clujenilor de pana acum am avut si avem situatia sub control dar daca lasam garda jos riscam sa avem spitalele pline de persoane infectate cu coronavirus, iar altii sa moara din cauza altor boli pentru ca nu mai pot fi internati. Purtati masca oriunde este spatiu inchis, purtati si in spatii deschise daca contactul este mai mic de 1 metru intre persoane si igiena”, a mai spus primarul Emil Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *