FOTOGRAFILA

Nu U Cluj a fost învinsă aseară pe Cluj Arena, ci politicienii locali INCOMPETENȚI care se joacă de prea multă vreme de-a administrația publică locală

U Cluj și Sepsi Sfântu Gheorghe s-au înfruntat luni, 22 august, în etapa a 6-a a Ligii 1, pe Cluj Arena. Formația pregătită de Erik Lincar a fost învinsă de Sepsi OSK, scor 0-1.

  • U Cluj a avut aseară trei adversari: INCOMPETENȚA administrației publice locale, NESIMȚIREA RASISTĂ și XENOFOBĂ a ultrașilor din ”groapă” și propriul antrenor (un ins fără atitudine, fără coloană în fața bătăii de joc administrate echipei de către politicieni, un ins pentru care doar banii contează). Sepsi nu a fost adversara lui U Cluj.

INCOMPETENȚA politicienilor locali i-au dat echipei fanion a orașului gazonul de tip orezărie, numai bun să spargă porumbeii semințe pe acesta și să zburătăcească printre jucători. PENIBIL!

Acesta este rezultatul nesimțirii cu care bunurile Orașului sunt privite ca și cum ar fi proprietatea lui Emil ”OSĂ” Boc. Ce proastă educație i s-o fi dat, de ce are impresia că pentru a-și falsifica imaginea de ”bun gospodar” își poate permite să-și bată joc de acest Oraș? Să îl pună preș la picioarele securiștilor și imobiliarilor?

Să își bată joc de U Cluj, simbolul Orașului – adus să joace pe orezăria lăsată în urmă de Untold, după ce l-a alungat ca să-și facă plodul de sereist plinul la cont – individul creat de Boc, cel pe care el, Excelența Sa, Maestrul, NEPRIMARUL, îl ține în brațe și-i face toate mendrele.

Cât îl mai suportați, cât vă mai suportați?

”Aseară, cel mai frumos a jucat pe Cluj Arena echipa porumbeilor. Când ungurii veneau în atac, porumbeii care mâncau semințele de iarbă în careul Uist și la mijloc se ridicau lejereanu în aer și treceau în apărarea maghiară. Și invers. Un joc perfect din punct de vedere tactic. Porumbeii și-au dorit mai mult victoria și, spre deosebire de ăia de la U, au și obținut-o: au mâncat semnințe de 10.000 de euro azi, din milostenia lui Tișe și Bogdan Buta. Bogdaproste!” – a descris, perfect, meciul de aseară, jurnalistul Liviu Alexa.

Despre XONOFOBIA imbecilă a indivizilor din groapă am mai scris. Cu atitudine de AURolaci nu ajuți sportul, nu-ți ajuți echipa fragmentându-i jocul, făcând-o de rușine. Din cauza imbecililor din tribune (și nu e insultă, e diagnostic), în minutul 27, arbitrul Sebastian Colțescu a întrerupt meciul și a trimis echipele în vestiare. Meciul a fost întrerupt din cauza scandărilor rasiste din tribune și a torțelor și petardelor aruncate pe gazon de neterminații care se dau suporteri U Cluj. Niște unii au scandat trivialități la adresa Ungariei, au folosit materiale pirotehnice și au afișat bannere cu mesajele ”4 iunie 1920”, ”4 august 1919”, ”Ținutul Secuiesc nu există” (ce-o mai fi însemnând toate aceste ”mesaje” pentru acești mononeuronali, nu știu).

Jocul a fost oprit pentru aproximativ 10 minute. Sebastian Colțescu le-a transmis gazdelor că are toleranță zero față de scandările xenofobe. A fost nevoie ca Romario Pires, căpitanul echipei U Cluj să meargă către peluză pentru a discuta cu fanii și pentru a-i ruga să nu mai scandeze împotriva Ungariei. PENIBIL!

”Pozele acestea reprezintă cum nu se poate mai bine ocoșismul clujenilor. Vor Untold și se pișă pe lege, apoi plâng că de ce Universitatea e văduvită de condiții corecte de joc. Inima Transilvaniei e ca gara Deda, încă are pământ sub unghii și semințe în ogorul făloșeniei stupide. Cât de penibil. Poopati-l în coor pe bokkk, apoi pe Tișe, îi meritați, mai votați-iii o datăăăăă” – este de părere jurnalistul Liviu Alexa.

Cât despre Erik Lincar, antrenorul U Cluj, acesta a declarat aseară, cu tupeu, am zice, cu tupeul insului care habar nu are pe ce lume este:

”Până la primirea golului, am reușit să-i ducem pe cei de la Sepsi în jocul pe care ni l-am dorit. Nu i-am lăsat să își etaleze calitățile tehnice și să-și creeze ocazii de gol. În momentul de față, nici nu știu ce să spun. E clar că și jucătorii sunt destul de jos din punct de vedere mental. E a patra înfrângere și speram și eu că odată cu revenirea acasă va veni și prima victorie. Oricum, au muncit mult, au alergat, doar că în fotbal trebuie să profiți de toate situațiile pe care le ai.

(Despre plecarea de la U Cluj – n. red. ) În România se încearcă să se creeze tot timpul anumite presiuni. Din păcate, chiar anumite manipulări, în lumea presei. Chiar nu am avut nicio discuție cu nimeni. Până la urmă, eu mai am de primit bani de la clubul acesta, pentru performanța pe care am făcut-o. Să aduc eu bani de acasă ca să plec, asta ar fi ultima, cum își doresc unii. Trebuie să fiu foarte conștient că în ultimele patru etape am pierdut. Din păcate, nu ne-a ieșit nici azi. Ok, poate e nevoie de o schimbare, nu contest, de o altă energie”.

Asta a avut de declarat după eșecul cu Sepsi. Nici un sughiț la adresa ”sprijinului” oferit de politicienii locali – el să-și încaseze banii.

Vorba jurnalistului clujean (și U-ist pur sânge) Mihai Hossu:

”Probabil a fost ultimul meci al lui Lincar la U. Nu-l plâng, nu mă bucur.

A reușit ceea ce alții înaintea lui nu au putut face: sa promoveze Universitatea. A avut ceea ce nimeni înaintea lui nu a visat: buget solid de liga 2 și transferuri fără număr. Contractele celor mai mulți au atins limite istorice, mult peste medie.

A fost primul antrenor din lume care și-a ales președintele și i s-a părut normal. Din acest motiv, U nu are astăzi un conducător executiv, sper că nimeni nu e atât de naiv încât să îl considere pe băiatul ăla, Giurgiu, altceva decât e in realitate: nimic. Cel mai mult m-a distrat la Linkar că a ieșit într-o conferință de presă și s-a autofelicitat pentru că l-a pus președinte pe Giurgiu.

Linkar a fost și primul antrenor al lui U care își ceartă suporterii.

Unii sunt de părere că Universitatea joacă bine și schimbarea antrenorului este o greșeală. Nu-i contrazic eu, o face statistica. La fel ca în iarnă, U a început entuziast cu două meciuri foarte bune (FCSB și Craiova acum, Sibiu și Chiajna în iarnă), după care s-a dus în cap. Probabil că Lincar nu e judecat acum doar pentru debutul de liga 1, ci după toate meciurile din 2022. Nu se mai pun înfrângerile din sezonul regulat cu Șelimbăr, Iași, Cikisereda etc, sunt de ajuns cele din anul acesta. Multe și apăsătoare.

Îi dau ce-i al lui – promovarea în fața unei echipe condamnate din interior – și gata. Părerea mea este că s-a schimbat singur, cei din jur doar l-au ajutat.”