Din oras

Nu toți clujenii sunt încântați de pictura de pe Piezișă: Deblocați circulația, până ce timpul permite continuarea moftului de a picta strada

Riveranii care locuiesc pe strada Piezișă sunt nemulțumiți că strada este blocată pentru realizarea unei picturi stradale, lucrare care însă întârzie din cauza condițiilor meteo. 

Timpul anunțat inițial pentru acest proiect a fost de 10-14 zile, însă momentan nu se lucrează doarece au venit ploile.

Un clujean solicită deschiderea circulației pe perioada când nu se poate lucra la această pictură 3D.

„Locuiesc pe strada Piezișă, stradă care a fost închisă pentru efectuarea unor picturi pe asfalt, picturi care datorită timpului nu mai pot fi realizate. Cu toate acestea strada rămâne blocată,iar noi trebuie să efectuăm ocoluri foarte mari si să aglomeram si mai tare strada Clinicilor si așa foarte aglomerată.Va rog să deblocați strada, până cand timpul permite continuarea moftului de a picta strada. Ar fi bine cand se mai iau masuri coercitive pentru riverani sa fim si noi consultați, că platim taxe și impozite să trăim mai bine”, este solicitarea cetățeanului.

Reamintim faptul că pictura stradală de pe strada Piezișă va fi realizată de către câștigătorii desemnați în urma unui concurs de idei derulat de către Primăria Cluj-Napoca la începutul acestei toamne. Este vorba despre echipa OCU&KERO, coordonată de către Corina Monea, iar proiectul câștigător poartă denumirea de „Ilustrație optică 3D” (premiat cu suma de 2500 USD – 11.440 lei plus contractul în valoare de 20.000 USD – 91.520 Lei pentru implementarea lucrării.

Proiectul va oferi un farmec aparte străzii Piezișă, însă, era mult mai bine dacă ar fi fost realizat în vară, când și timpul este propice și nici Clujul nu este la fel de aglomerat.