Din oras

„Nu scapă nici un garaj nedemolat!”, a declarat astăzi Boc. Pe noile locuri de parcare rezultate, se vor planta și copaci și puncte menajere, ca mașinile să fie răhățite din toate părțile

Scris de 6,095

În Cluj, demolarea garajelor e în toi. „Nu scapă nici un garaj nedemolat!”, a declarat astăzi primarul Emil Boc, în cadrul obișnuitei emisiuni radiofonice, la care participă joia pentru a ne reaminti cât de bun edil este.

Boc a precizat astăzi că, la 3 garaje dărâmate, se câștigă minimum un loc de parcare. Însă, printre locurile de parcare vor fi plantați și copaci, și puncte menajere îngropate, așa că ce se câștigă teoretic, practic se pierde.

Teoretic, ce spune primarul sună bine: nu vom mai avea în Cluj vechile garaje comuniste, ci parcări moderne și verzi la sol, cu copaci și puncte menajere noi.

Practic, ce promite primarul este un dezastru pentru proprietarii de mașini. În parcare, numai de copaci nu ai nevoie, să ți se răhățească păsările pe mașină, să îți corodeze vopseaua. Nu ai nevoie, de asemenea, printre mașini, nici de ghene de gunoi, din preajma cărora vântul să îți zboare pe autoturism diverse deșeuri, ghene care să pută și să zemuiască.

În condițiile în care vara avem parte de vijelii spontane cu grindină și cu vânt care rupe copacii, garajele comuniste, așa urâte cum erau, protejau mașinile. În loc să amenajeze ghene de gunoi în locul garajelor demolate și să planteze pomi unde nu e cazul, Primăria ar trebui să monteze copertine în noile parcări, ca mașinile să fie ferite de soarele arzător, de grindină, de tot ce vine devasator din cer, în condițiile climei apocaliptice care ne paște.

Ori, la fel de accelerat cum demolează, ar trebui ca Primăria să și construiască parkinguri. Ce sună bine la radio, nu sună deloc bine pe teren!

„În Zorilor, când se demolează garajele de pe Cireșilor? În special în zona blocurilor numerele 6-8 unde, spun niște domni de acolo, că, de fapt, din vreo 20 de garaje, vreo 6 sunt folosite pentru parcat mașini, restul pentru borcane cu castraveți”, a fost interpelat Emil Boc astăzi de moderatorul emisiunii la care edilul participă săptămânal.

„Toate garajele se desființează. Și în Zorilor este o platformă prevăzută pentru desființare, totul depinde de rezolvarea situației juridice, Adică, nu ne putem permite ca dintr-o platformă de 20 de garaje, unul să fie cu revendicare în instanță de proprietar, pentru că nu poți să desființezi niciunul și se blochează în totalitate.

Dar, așa cum am demonstrat, ritmul de demolare a garajelor este accelerat și nu scapă nici un garaj nedemolat din Cluj!”, a declarat primarul.

„Țineți ritmul, după demolare, cu amenajarea parcărilor? Am văzut niște date statistice, într-adevăr, se câștigă un număr cât de cât bun de parcări prin desființarea garajelor”, a mai fost întrebat edilul de către moderatorul emisiunii.

Un loc la 3 locuri de parcare minim se câștigă. Evident că, la câteva locuri, punem punct gospodăresc îngropat, să poată mașina de gunoi intra decent, pentru că în foarte multe locuri, după cum vedeți, nu poate intra mașina de gunoi din cauza garajelor și a parcărilor din zonă. Și, atunci, cu ocazia asta, se amenajează punct gospodăresc îngropat, decent, se mai pun, se plantează arbori în zonele respective și capătă o formulă decentă.

Puteți să mergeți acuma să vedeți în tot orașul, unde am amenajat, începând cu zona Mărăști, unde am început prima dată, dar și în celelalte părți, unde lumea apreciază restructurarea urbană care a avut loc după ce s-a făcut această demolare a garajelor. Care, repet, va continua!”, a conchis primarul Boc.ULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours Politica
  ARUNCAREA ÎN DERIZORIU A ÎNVĂȚĂMÂNTULUI: Examenele orale de la Bacalaureat se echivalează cu notele din timpul liceului – prevede un proiect de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Educației, în contextul celor mai mari proteste ale profesorilor în ultimii 18 ani
 • Acum 8 hours Justitie
  ROMÂNIA EȘUATĂ: O femeie al cărei copil de 12 ani a fost ucis la Revoluția din 1989 și-a dat foc în Poiana Brașov în semn de protest față de tergiversarea dosarului Revoluției. Poliția și procuratura au tăcut două săptămâni
 • Acum 10 hours Politica
  SOLDĂŢEL DISCIPLINAT AL PARTIDULUI: Boc îi ceartă pe profesorii greviști și ia partea puterii, care se dovedește zilnic incapabilă: ”Nu putem sacrifica aceste generații”. E, să fi fost altcineva la guvernare, ce discurs fulminant ar fi avut Maestrul!
 • Acum 10 hours PubliNews
  Educație și distracție la Iulius Mall Cluj: workshopuri pentru părinți și copii cu mentori de la școala Solis
 • Acum 11 hours Eveniment
  Ce vor solicita sindicatele din educație la Guvern: ”Îi transmitem și lui Iohannis că noi rezistăm”
 • Acum 11 hours Politica
  Președintele Iohannis ar fi avut o întâlnire ”decisivă” cu Ciucă și Ciolacu: Rotativa se face săptămâna viitoare pentru a evita criza de timp
 • Acum 12 hours Rautacisme
  Pe unde, Maestre, printre gropile de la metrou, OSĂ se facă culoar de transport public din Mănăștur până în Mărăști?
 • Acum 12 hours Rautacisme
  Emil Boc, primarul care le știe pe toate, numai administrație nu prea: De la ”Ioan Sabău nu pleacă nicăieri”, la ”felicitări noului antrenor”
 • Acum 12 hours In vizor
  Poliția Locală folosește semnalele acustice și luminoase în mod ilegal. ”Poliţia Locală încearcă din păcate să copieze Poliţia Română şi nu este de bun augur pentru că se ajunge la confuzii”
 • Acum 13 hours Eveniment
  A 12-a zi de grevă a profesorilor, nu e al 12-lea ceas și pentru Guvern și locatarul de la Cotroceni: Un nou miting de protest al profesorilor, la Guvern și la Cotroceni
 • Acum 14 hours Eveniment
  Grav accident de circulație pe DN1 E60, în Izvoru Crișului, județul Cluj. Un bărbat a rămas încarcerat, minoră consultată de echipajul SMURD
 • Acum 15 hours In vizor
  Pentru cine ar fi dispusă Ligia Deca, ministrul Educației, să facă pârnaie? Conform Legii Dialogului social, nr 367/2022, art 159. alin 2. ”Angajatorul nu poate încadra personal care să îi înlocuiască pe cei aflați în grevă”. Prin urmare, situația școlară la disciplina profesorilor aflați în grevă, NU POATE FI ÎNCHEIATĂ, decât ILEGAL
 • Acum 16 hours Din oras
  DONEAZĂ pentru Centrul Comunitar KHETANE de la Pata Rât! Împreună putem șterge pata de pe obrazul Clujului!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE