Din oras

Noi locuri de parcare la Aeroportul Internațional Cluj, după demolarea unor construcții în stare avansată de degradare

Scris de 91

Noi locuri de parcare în incinta Aeroportului Internațional din Cluj după demolarea unor construcții aflate în stare avansată de degradare. O serie de imobile cu o vechime de peste 25 de ani, situate în parcarea auto vest din incinta Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj urmează să fie demolate, măsură prin care administrația județeană își propune să extindă platforma aferentă parcării auto vest și să asigure noi locuri de parcare. Terenul prevăzut pentru demolare și creare de noi locuri de parcare este de cca 12.500 mp.

Consiliul Județean Cluj urmează să aprobe un proiect de hotărâre prin care va scoate din funcțiune și desființa o serie de construcții aflate în proprietatea privată a Județului Cluj și în administrarea Regiei Autonome Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj. 

Construcțiile propuse spre demolare sunt situate în parcarea auto vest din incinta Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj și sunt înconjurate de spații verzi și locuri de parcare. Destinația acestor construcții a fost spații de magazii până în ianuarie 2017, când au fost trecute în administrarea Consiliului Județean Cluj.

Aceste construcții au o vechime de peste 25 ani și sunt construite cu structura de rezistență din lemn cu închideri ale pereților exteriori din plăci de PAL și acoperiș cu carton asfaltat. Momentan acestea sunt într-o stare avansată de degradare (acoperișuri sparte, tavane căzute, vegetație crescută în interiorul clădirilor, infiltrații din precipitații în interiorul clădirilor, pereți cu mucegai, lipsa utilităților etc.

Datorită stării avansate de degradare în care se află aceste construcții, o încercare de reabilitare a acestora, pentru a putea fi utilizate în domeniul de activitate al aeroportului nu se justifică din punct de vedere economic, costurile cu reabilitarea depășind beneficiile pe care ar putea să le aducă, notează în motivare reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

Prin scoaterea din funcțiune, casarea și demolarea acestor construcții situate în parcarea auto vest din incinta Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, administrația județeană își propune să obțină următoarele beneficii:

• extinderea platformei betonate aferente parcării auto vest, pe suprafața rămasă liberă după demolarea construcțiilor și asigurarea de noi locuri de parcare;

• obținerea de venituri nonaeronautice prin exploatarea locurilor de parcare nou amenajate;

Exploatarea și admnistrarea în condiții de siguranță a parcării auto vest, transferată în administrarea aeroportului.

Terenul este în suprafață de 12.526 mp.

În mai 2020, administrația județeană a aprobat trecerea imobilului teren și construcții, care constă în partea de vest a parcării auto și cele patru pavilioane existente, din administrarea Consiliului Județean Cluj în administrarea Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj R.A.

Din punct de vedere financiar construcțiile, care reprezintă proprietatea privată a Județului Cluj, fiind situate în municipiul Cluj-Napoca str. T. Vuia nr. 149 și au fost trecute din administrarea Consiliului Județean Cluj în administrarea Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, au valoarea totală de inventar de 155.600 lei.

Prin Hotărârea Consiliului de Administrație al Aeroportului nr. 16.3 din 14 iulie 2020, s-a aprobat demolarea acestora, datorită stării avansate de degradare în care se află.

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj urmează să obțină autorizația de desființare, demolarea clădirilor și radierea din cartea funciară. 

La demolarea construcțiilor se vor recupera materialele rezultate care pot fi valorificate în condițiile legii – geamuri termopan, uși interioare, obiecte sanitare, usi de garaj, stâlpi, grinzi – iar restul deșeurilor rezultate în urma demolării vor fi predate centrelor specializate pentru neutralizarea și reciclarea acestora, conform legislației în vigoare cu privire la regimul deșeurilor.

Prin scoaterea din funcțiune, casarea și demolarea acestor construcții situate în parcarea auto vest din incinta Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj se urmărește extinderea platformei betonate aferente parcării auto vest, pe suprafața rămasă liberă după demolarea construcțiilor și asigurarea de noi locuri de parcare, precum și obținerea de venituri nonaeronautice prin exploatarea locurilor de parcare nou amenajate. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 19 hours Din oras
  Boc OSĂ facă în Mărăști lift cu drone livrate prin metrou pe Someșul navigabil și cu vedere din Turnul Pompierilor. Zici c-a dat cu copy-paste din avioanele imobiliare ale Elenei Udrea de la Transilvania Smart City
 • Acum 19 hours In vizor
  NICIO NOUTATE, PE BANII CLUJENILOR SE FAC ”SERVICII”: Primăria Cluj-Napoca cumpără sediul BCR de pe George Barițiu. Tranzacția costă 5.8 milioane de euro
 • Acum 20 hours In vizor
  Polițiștii au cerut recalcularea alcoolemiei manelistului Culiță Sterp. Există suspiciunea că ar fi fost mai mare decât ce s-a raportat
 • Acum 20 hours General
  CAI VERZI PE PEREȚI: Renegocierea PNRR e ”foarte limitată”, dar o ajustare va exista, susține ministrul Marcel Boloș: ”Trebuie să facem rost de banii aceștia”
 • Acum 2 days Din oras
  Colegiul Tehnic Anghel Saligny va fi mutat nu neaparat din răutatea ISJ Cluj, ci din nesimțirea celor care știau, încă din 2013, despre faptul că a fost retrocedat terenul, dar au ales să tacă și să pută ca în iarbă!
 • Acum 2 days Politica
  Tanczos Barna: Nu vor mai avea voie să se înscrie la ”Rabla pentru electrocasnice” cei care au blocat programul şi şi-au bătut joc de sprijinul financiar din partea statului
 • Acum 2 days Politica
  Csoma Botond, după ce un lider PNL a cerut ca UDMR să iasă de la guvernare: Are o atitudine antimaghiară consecventă. Nu sunt motive de rupere a coaliției
 • Acum 2 days Editorial
  Emil Ceausescu. Preamultul
 • Acum 2 days Vocea ta
  Minciuna, Tupeul și Primarul
 • Acum 2 days In vizor
  Boc ne anunță că legea îi zice că are 60 de zile la dispoziție să analizeze, cu atenție și îngrijorare, ofertele pentru metrou. OSĂ le analizeze până la sfârșitul lunii ianuarie, la anul. Deci, OSĂ se încadreze în toate termenele PNRR
 • Acum 2 days In vizor
  Lui Boc ”îi fată nervii” când e criticat. Ionel Lespuc, de la site-ul media9.ro, a fost blocat pe pagina oficială ”Întotdeauna pentru clujeni”. Ce nu se înțelege din faptul că e ”întotdeauna” doar pentru cei care-l (pardon) nu-l critică
 • Acum 2 days Politica
  Unde ești Dăncilă, doamnă? Nicolae Ciucă: ”Nu e de la mine, e de la părintele Cleopatra: să nu mor neîmpărtășit”. Imhotep se strică de râs
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  Ego, Boculus imperator, ad Urbe Conditia.
Citește și...
Recomandările redacției
Sinistru Editorial

Emil Ceausescu. Preamultul

Sinistra poza asta cu Boc, strabic si buhait, cu caciula de readepist pe ceafa. Sinistre […]

TOP CITITE