Politica

NE ŢINEM DE PROIECTUL "PENTRU ŢARĂ". Rareș Bogdan, bate şaua să priceapă Florin Cîțu: "Noi vrem exclusiv premier PNL, dar nu ne cramponăm într-un singur nume"

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, susține că liberalii nu au mandat să discute varianta unui premier prin rotație, cu varianta 2 ani PNL, 2 ani PSD. Rareș Bogdan a explicat că mandatul de negociere este exclusiv pentru un premier care provine din PNL, dar nu se vor bloca negocierile doar la numele lui Florin Cîțu și alți lideri PNL fiind variante, dacă sunt agreați de către președintele Klaus Iohannis.

”PNL a intrat în aceste negocieri, după o ședință destul de furtunoasă de BPN. Nu avem în acest moment mandatul de a discuta rotativa, pe modelul Israelului sau pe modelul Parlamentului European, care implică rotativa, în cazul Parlamentului European. Nu se pune problema, PNL nu a intrat în aceste negocieri pentru a accepta rotativa. Noi mergem exclusiv cu premier liberal (…) Sunt membri ai PNL, președinți de filiale, care vor opune la rotativă.

Florin Cîțu este președintele PNL și conform hotărârilor BPN este că președintele partidului este propunerea PNL. Cert este că PNL ia în calcul orice scenariu, în cazul în care nu va avea prima dată premierul. Acesta trebuie să fie exclusiv membru al PNL, nu poate să fie independent. Eu am și anunțat în cadrul negocierilor că mă voi opune unui independent și am suficientă influență în BPN să blochez o astfel de variantă.

Desemnearea premierului o face președintele Klaus Iohannis. Nicolae Ciucă poate fi o variantă, dar nu se rupe partidul nici dacă este Nicolae Ciucă, Emil Boc, Lucian Bode, Gheorghe Flutur, Rareș Bogdan sau alt lider PNL. Nu poate fi Ludovic Orban, asta vă pot spune” – a declarat Rareș Bogdan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *