De cartier

N-au reușit în 3 ani, dar vor să-l facă în câteva luni: „Urmează ordinul de începere a lucrărilor. Podul Porțelanului va fi gata până la sfârșitul anului”, susțin autoritățile

Scris de 725

Mult a fost. Dar greul abia urmează. Podul Porțelanului va fi gata în 2022, chiar dacă zăcămintele de sare identificate la fața locului au blocat lucrările mai bine de 3 ani de zile, irosind fondurile publice pentru studiile geotehnice. Dar, cum autoritățile au reușit să identifice „soluția”, ordinul de începere a lucrărilor urmează să fie dat în curând, oferă asigurări reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.

„Și la Podul Porțelanului urmează ordinul de începere a lucrărilor.

Podul va fi gata până la sfârșitul anului”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea în cadrul unei intervenții la un post local de radio.

De altfel, acesta a susținut că și lucrările la un alt obiectiv de investiții însemnat – Podul Oașului Răsăritului, avansează satisfăcător:

„Și Podul Oașului-Răsăritului este la 25% avans lucrări, montarea podului în hală este gata, urmează la mijlocul acestui an montarea la fața locului.

Va fi terminat în 2023”, a lămurit vicele Dan Ștefan Tarcea.

Astfel, cele două proiecte – Podul Porțelanului și Podul Răsăritului – ar putea fi gata aproape concomitent.

Lucrările la podul Porțelanului, din cartierul clujean Iris, au început în aprilie 2019, însă acestea nu s-au încheiat nici până în prezent, deși ar fi trebuit să avem un nou pod rutier în zonă după un șantier de 12 luni.

În martie 2022, Clujul dispune de un vechi pod comunist, deși ar fi trebuit să devină exclusiv pietonal, după edificarea, lângă el, a unui nou pod rutier.

CONTEXT

Reabilitat în 2019, vechiul pod, pe care autoturismele circulă pe un singur fir, semaforizat, a început deja să se carieze.

Pietonii traversează periculos podul pe după stabilopozi din plastic, ce delimitează carosabilul de „trotuar”, stabilopozi loviți din când în când de autorisme.

Clujul oferă „cea mai bună calitate a vieții” doar în zona de Centru. În cartiere însă, municipalitatea oferă doar cele mai bune promisiuni.

„La podul Porțelanului, sunt două firme care au depus oferta, sunt în examinare, va fi gata adjudecată licitația până la sfârșitul lunii martie.

Dacă nu sunt contestații, în aprilie se poate începe lucru.

Dacă vor fi contestații, în aprilie se vor rezolva contestațiile, după care 7 luni de zile e termenul de executare a lucrării; până la sfârșitul anului ar trebui să fie gata podul Porțelanului”, declara la începutul lunii martie edilul Emil Boc.

Contrar asigurărilor oferite de reprezentanții administrației locale, proiectul Podului Porțelanului nu figurează în lista de priorități a Primăriei Cluj-Napoca pentru anul 2022.ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
 • Acum 9 hours In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 11 hours In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 11 hours In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 11 hours Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 11 hours Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 12 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 12 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 13 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 13 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 13 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 14 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 14 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE