Din oras

Modernizarea Bdului 21 Decembrie 1989 începe de pe Avram Iancu: autoritățile au „furat” startul

Autoritățile au furat startul. Iar lucrările de modernizare a Bdului 21 Decembrie 1989 au început deja, însă de pe strada Avram Iancu. Motivul acestei neașteptate devansări a fost reprezentat de o avarie considerabilă la rețeaua de apă de pe Avram Iancu. Acum, banda dedicată mijloacelor de transport în comun este impracticabilă, cu porțiuni delimitate chiar și pe trotuar, traficul se desfășoară cu dificultate în zonă, iar utilajele staționează: e semn că șantierul de pe Bdul 21 Decembrie 1989, promis de autorități din luna martie pentru doi ani de acum înainte a și început. A început de pe strada Avram Iancu. 

Desigur, clujenii sunt cei mai bucuroși de mobilizarea arătată de autorități și abia așteaptă deschiderea unui nou șantier.

Aceștia sunt obișnuiți deja cu șantierele muncitorești: fie că a fost vorba de modernizarea străzii Regele Ferdinand, fie a scuarului CEC, fie a Pieței Lucian Blaga – pe nici unul dintre aceste șantiere termenul final de predare a lucrărilor nu a fost respectat.

Astfel că odată cu spargerea unei conducte de apă de pe strada Avram Iancu din Cluj-Napoca și intervenția autorităților pentru remedierea avariei, practic, a fost dat startul șantierelor. A șantierelor începute odată cu venirea primăverii și rămase deschise pe timp nelimitat. 

Pentru modernizarea Bdului 21 Decembrie 1989, cu costuri de cca 12 milioane de euro, șantierul este estimat de autorități la 24 de luni, adică 2 ani. 

Dar, după cum au fost obișnuiți deja, clujenii se așteaptă la un șantier patriotic deschis până la anul și la mulți ani. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *