Din oras

Modernizarea b-dului 21 Decembrie 1989 începe abia peste un an. Ce modificări sunt preconizate

Bulevardul 21 Decembrie 1989 va fi modernizat: vor fi realizate benzi dedicate transportului public în comun, se va extinde spațiul pieotnal, iluminatul public și va fi montat mobilier urban. Lucrările sunt programate să înceapă abia în primăvara anului viitor. Valoarea proiectului este estimat la 56,3 milioane lei. Lucrările vor dura 15 luni.  

În această perioadă se desfășoară licitația pentru proiectare și execuție.  

“Au fost depuse 3 oferte și se află în evaluare ofertele pentru proiectare și execuție. Proiectarea ar urma să dureze două luni”, a declarat Ovidiu Cîmpean, director în cadrul Primăriei, responsabil de proiect.

Potrivit estimărilor primarului Emil Boc, șantierul ar urma să se deschidă anul viitor în primăvară.

“Urmează ca după momentul finalizării licitației să fie contestații, apoi sunt șanse să înceapă lucrările chiar anul acesta, dacă nu în primăvara anului viitor. Sperăm să nu fie contestații. Deci, dacă nu sunt contestații, cel mai devreme în primăvara anului viitor vor începe lucrările”, a precizat Boc.

Potrivit proiectului de hotărâre privind modernizarea bulevardului 21 Decembrie 1989, care a fost votat în ședința de Consiliu Local de miercuri, modernizarea presupune construirea, extinderea și modernizarea pistelor pentru biciclete, achiziționarea și instalarea stațiilor de reîncărcare a automobilelor electrice, crearea unor sistemte de închiriere de biciclete (bike sharing), extinderea de zone și trasee pietonale, modernizarea stațiilor de transport public, crearea de trasee separate folosite exclusiv pentru vehiculele de transport public de călători, amplasarea de limitatoare de viteză, modernizarea trecerilor de pietoni.

De asemenea, vor fi luate măsuri de reducere a traficului auto în anumite zone, vor fi plantați arbori, se vor face lucrări de realizare a sistemelor rutiere și lucrări de semaforizare.

Ca și rezultate, municipalitatea se așteaptă la scăderea gazelor cu efect de seră, creșterea numărului de pasageri transportați cu mijloacele de transport în comun, dar și creșterea numărului de bicicliști și de pietoni.

Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 56.351.253 lei, iar durata de execuție a lucrărilor este de 15 luni, iar durata de implementare integrală a proiectului este de 24 de luni de la începerea implementării proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *