In vizor

Michelangelo a livrat carne si la Cantina Primariei din Cluj-Napoca. Carnea alterata a ajuns si in scoli si penitenciare

Reteaua de infractori din “Dosarul carnii”, condusi de patronii firmei clujene Michelangelo a livrat carne stricata nu doar in macelarii, fast-food-uri si spitale, ci si in multe alte unitati de alimentatie publica. Au fost castigate multe licitatii in acest sens, una dintre ele pentru aprovizionarea Cantinei Primariei din Cluj-Napoca, in 2010. Seful unitatii spune ca s-a livrat doar 10-15% din carnea prevazuta in contract, dupa care l-a reziliat, Curticiu si Selesiu aducand un lot de produse din afara UE, cu aspect “suspect”.  

Au fost aprovizionate in urma castigarii licitatiilor, dupa cum dezvaluie evz.ro, institutii aflate in subordinea Ministerului Afacerilor Interne (MAI), ale ministerelor Sanatatii si Justitiei, precum si primarii, acestea din urma administrand scoli si gradinite. Din Cluj-Napoca este mentionata de aceasta data Cantina de ajutor si pensiune, apartinand Primariei.  Este citat site-ul achizitii.com, potrivit caruia  Michelangelo a castigat un contract in care se obliga sa aprovizioneze unitatea cu carne de pasare, marfa urmand sa fie platita din fonduri comunitare. 

Mai exact, a fost vorba de 767,940 kg de ficat de pasare si 1965,100 kg de pulpe superioare de pui, dupa cum a dezvaluit Gelu Visan, directorul Cantinei Primariei, pentru Ziar de Cluj. 

“Ne-au livrat cam 10-15% din marfa, dupa care am reziliat contractul. Am luat decizia asta pentru ca au incercat sa ne livreze un lot din afara Uniunii Europene, din Ucraina sau Brazilia, iar intelegerea noastra era sa aduca doar produse autohtone. Pe langa asta, marfa era suspecta. Carnea congelata poate indica asta, prin semne pe care omul obisnuit le poate trece cu vederea, insa eu am lucrat in domeniu 20 de ani si nu imi scapa. Carnea aceea avea o tenta galbuie, nu arata bine”, a relatat Visan. 

Seful cantinei a mai precizat ca a doua zi dupa reziliere, Bogdan Curticiu si Sorin Selesiu au venit amandoi in biroul lui, ca sa il convinga sa continue contractul. 

“Ei au incercat sa ma lamureasca, apoi unul din ei i-a zis celuilalt ca sa nu insiste, ca am experienta in carne de atatia ani si nu ma pot convinge”, a mai spus acesta. 

Gelu Visan a mai spus ca este foarte suparat ca numele unitatii pe care o conduce a aparut in scandalul carnii alterate de la Michelangelo. 

“Chiar le-am spus colegilor saptamana trecuta ca ce bine ca nu am mai lucrat cu ei. Sunt trei ani de cand nu mai avem nici o legatura cu Michelangelo si iata ca acum suntem si noi implicati. Eu sunt constient ca stau aici pe un butoi de pulbere, multi imi reproseaza ca sunt prea exigent cand e vorba de calitatea alimentelor, dar eu am zis mere ca bucataria trebuie sa fie armata”, a mai spus seful cantinei primariei. 

Insusi presedintele Traian Basescu a confirmat informatiile, potrivit sursei citate, mai exact ca produsele alterate au ajuns si in spitale, scoli, si ca “s-a ajuns aici datorita politizarii institutiilor care se ocupa de siguranta cetatenilor si controlul fiscal, si care impart evazionistii in buni si rai”. 

Carnea stricata a ajuns, astfel si la Spitalul de Boli Psihice Borsa, in 2012, SpitalulJudetean de Urgenta Piatra Neamt, dar si la Unitatea de Jandarmi din Falticeni sau Penitenciarul Satu Mare. In scandal mai apare numele avocatei Dolores Mocanu, avocata in Baroul Bucuresti care primea cate 5.000 de lei pentru fiecare firma infiintata care urma sa intre in retea. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *