Eveniment

Metodă ecologică pentru cheltuirea banului public: Trotinetă electrică de 1.800 de euro pentru Academia Română

Academia Română și-a cumpărat o trotinetă electrică cu 1.800 de euro, în contextul în care instituția are anul acesta bugetul majorat cu cca 5%. Astfel, Academia Română a cumpărat, prin achiziție directă, o trotinetă electrică în valoare de 8.700 lei (1.800 de euro), potrivit unui anunț în sistemul de achiziții publice (SICAP), citat de pagina de facebook, „Banii Nostri”.

Este una dintre primele instituții publice care cumpără un asemenea mijloc de locomoție nepoluant și ecologic.

Bugetul din 2020 al Academiei Române este de 471,7 milioane lei, cu 5,09% mai mult decât anul trecut.

Academia Română este condusă de către academicianul clujean Ioan Aurel Pop, actual Rector al Universității „Babeș-Bolyai”. 

În iunie anul trecut, Ioan Aurel Pop anunța pe pagina sa de socializare că nu intenționează să mai candideze pentru fotoliul de rector, ci își va dedica timpul cercetării în cadrul Academiei Române, în calitate de președinte al celui mai înalt for de cultură din România.

„Nădăjduiesc ca, ajutat în continuare de Consiliul de Administrație și de Senatul Universității „Babeș-Bolyai”, să-mi închei cu bine, peste câteva luni, mandatul de rector și să mă pot concentra, alături de colegii mei, în buna funcționare a celei mai importante instituții de consacrare a valorilor intelectuale și de cercetare și creație din țară – Academia Română”, nota Ioan Aurel Pop, actualul rector al UBB și Președinte al Academiei Române în vara lui 2019.

Ioan Aurel Pop a câştigat alegerile pentru rectoratul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca în anul 2012, fiind reales în 2016, iar în 5 aprilie 2018 a fost ales în calitate de Preşedinte al Academiei Române.

 

 

 

 

sursa foto: viitorulilfovean.ro

sursa captură: baniinostri/facebook.com

sursa: g4media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *