In vizor

MERSUL PITICULUI: Proiectul de conectare a Clujului la Autostrada Transilvania a fost scos la licitație

Proiectul drumului expres pentru realizarea conexiunii dintre Autostrada A3 și drumul național DN1 ( zona Tureni) a fost scos la licitație de către DRDP Cluj cu sprijinul Ministerului Transporturilor (CNAIR).

  • Pentru a înţelege cum funcţionează birocraţia în România, proiectul se afla în faza controlului ex-ante realizat de către ANAP, ce-o mai fi însemnând şi asta. Important este că a fost scos la licitaţie şi dacă se va adjudeca, va avea o durată de execuție de 18 luni. El, ca proiect.

Valoarea devizului general aprobat conform H.G. 853/30.06.2022 este de 788.787.897 lei cu TVA. Proiectul are asigurată finanțarea necesară pentru implementarea lucrărilor.

Acest proiect va contribui la decongestionarea traficului din Cluj – Napoca , zona Baciu – Cluj-Napoca – Bulevardul Muncii – Apahida. Traficul greu care azi se descarcă de pe autostrada la Gilau – Nadasel și pleacă în direcția Maramureș sau Bistrița va ocoli municipiul Cluj-Napoca utilizând drumul expres nou propus în zona Tureni și centura ocolitoare Vâlcele – Apahida.

De asemenea, traficul Gilau – Cluj-Napoca va fi diminuat având în vedere posibilitatea utilizării unei alte conexiuni cu Autostrada Transilvania, cea propusă prin acest proiect.

Fireşte, consemnat de presa locală de chitanţier, primarul Emil Boc s-a băgat şi el în poză cu o comunicare pe Facebook.

„Bla-bla-bla-bla, felicitări la toată lumea”.