Sanatate

Medicii și spitalele riscă amenzi de până la 7.000 de lei dacă nu oferă informații familiilor bolnavilor

Ministerul Sănătății va obliga medicii și spitalele să comunice cu familiile pacienților grav bolnavi. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, se vor aplica amenzi usturătoare.

Pentru că au existat multe situații în care rudele bolnavilor au așteptat cu orele pe holurile spitalelor pentru a afla informații de la personalul medical, Ministerul Sănătății urmează să facă schimbări în sistemul de sănătate.

Potrivit unui ordin al Ministerului Sănătății, informarea rudelor bolnavilor trebuie să se facă la cel mult două ore de la internare, iar transmiterea de detalii cu privire la starea pacientului să fie făcută prin telefon sau SMS, scrie digi24.ro.

Dacă medicii nu vor comunica familiilor informații despre pacienți riscă să primească amenzi între 2.000 și 3.500 de lei, iar spitalele între 5.000 și 7.000 de lei.

Proiectul de lege privește pacienții grav bolnavi, nu pe cei care pot să își utilizeze telefonul în timpul internării, și se află în dezbatere publică până în luna aprilie, mai scrie sursa citată.