Politica

Marcel Ciolacu: ”PSD va susţine activ Republica Moldova pe tot parcursul procesului de aderare la UE, atât la nivelul familiei politice social-democrate europene, cât şi în Parlamentul European”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, transmite că partidul său va susţine activ Republica Moldova pe tot parcursul procesului de de adeare la UE, atât la nivelul familiei politice social-democrate europene, cât şi în Parlamentul European.

„Demersul iniţiat de Maia Sandu privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană este o veste foarte bună! PSD va susţine activ Republica Moldova pe tot parcursul procesului de integrare care va urma, atât la nivelul familiei politice social-democrate europene, cât şi în Parlamentul European. Integrarea europeană a Republicii Moldova trebuie să fie obiectivul asumat deschis la nivelul întregii clase politice din România. Este nevoie de un mesaj ferm din partea noastră pentru a menţine Republica Moldova ca prioritate pe agenda Uniunii Europene”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook, conform Agerpres.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat joi cererea de aderare la Uniunea Europeană, documentul urmând să fie expediat în scurt timp liderilor instituţiilor europene.

Maia Sandu a precizat că cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană îi este adresată preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, ţară care deţine preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, şi că ea va fi depusă la Bruxelles în zilele următoare.

Tot joi, şi Georgia a depus cererea de aderare la UE, după o decizie similară luată în urmă cu câteva zile de Ucraina, în contextul invaziei ruse de pe teritoriul său, relatează Agerpres.

 

FOTOCREDIT: Inquam Photos / Ilona Andrei